Afbeelding
Kees van den Heuvel

Vernieuwde plein in Nijkerkerveen krijgt steeds meer vorm

16 november 2021 om 10:00 Overig

NIJKERKERVEEN Het vernieuwde plein in Nijkerkerveen krijgt steeds meer vorm, maar de opzet van de verkeersafwikkeling straks is nog best ingewikkeld. Immers, de doorgaande Van Noortstraat langs het dorpshuis ‘t Veense Hart is helemaal verdwenen. In plaats daarvan is er een eenrichtingsroute aangelegd langs de Spar Supermarkt en het andere traject loopt richting de Winkelmanstraat. Eerder werden al twee lindes verplaatst naar de Spar. Die kregen een plekje midden op het plein en op de Winkelmanstraat.

De Donny van de Beek voetbalkooi wordt meer naar het midden van het plein verplaatst en er komt een aantal standplaatsen voor de markt. Hiervoor worden diverse voorzieningen getroffen. Het plein biedt straks ruimte voor ontmoeting en kleinschalige evenementen, zoals de jaarlijkse intocht van Sinterklaas, een braderie of de kleedjesmarkt op Koningsdag. 

PARKEREN Er worden zitplekken gecreëerd en er komt verlichting. Dit alles wordt met bomen en planten aangekleed. Het parkeren van de auto’s gebeurt rondom het plein in de parkeervakken en voor de winkels blijft de blauwe zone behouden. De blauwe zone is na winkeltijden beschikbaar voor bewoners. De laadpaal verplaatst de gemeente 50 meter in de richting van de parkeervakken aan de Winkelmanstraat.

KUNSTWERK In het voortraject is al eens besproken om een kunstobject op het plein te plaatsen dat Nijkerkerveen symboliseert. Dit wil de gemeente graag samen met de inwoners vormgeven. Zij denken aan een object dat ook aanleiding geeft tot spel voor kinderen, zoals de eieren op het Molenplein in het centrum van Nijkerk voor de Eierhal.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie