Afbeelding
Harry Koelewijn

Kegelclub Op Hoop Van Negen bestaat 60 jaar

15 november 2021 om 13:00 Activiteiten

NIJKERK Hoe kunnen we elkaar ook eens gewoon gezellig ontmoeten, zonder officieel gedoe? Zestig jaar geleden stelden vier bestuursleden van de Nijkerkse Winkeliers Vereniging; Jacob Bijvank, Henk Bijvank, Aard Compagne en Gert Suyk, zich deze vraag. Het antwoord vonden ze op de kegelbaan. 

Omdat de al bestaande kegelclubs in Nijkerk geen nieuwe leden konden gebruiken, werd er een nieuwe kegelclub opgericht, die de naam ‘Op Hoop van Negen’ kreeg. 

VOORWAARDEN De oprichters gingen in hun vriendenkring op zoek naar kandidaat-leden die aan een aantal voorwaarden moesten voldoen: Ze mochten geen geheelonthouder zijn, moesten in het bezit zijn van een auto en in de omgang prettig overkomen. Op politieke of kerkelijke gezindheid werd minder gelet en niet alleen middenstanders waren welkom, ook ambtenaren en mannen uit vrije beroepen. 

Het feit dat de kegelclub onlangs zijn 60-jarig bestaan mocht vieren, en de clubleden niet weg zijn te slaan (Kees van Middelkoop is bijvoorbeeld al 42 jaar lid), maakt duidelijk dat de kegelavonden een groot succes waren en zijn. Er wordt niet alleen gekegeld, de zestien leden delen lief en leed en er worden gezellige uitstapjes georganiseerd. ,,Het is een combinatie van sportief  en gezellig samen zijn, waar het er op alle fronten fanatiek aan toe gaat, waarbij de clubleden altijd eindigen met een rondje aan de bar om ‘af te koelen’.” 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie