Afbeelding
Aalt Guliker

Donatie en overwinning voor jubilerend Surf Hoevelaken

14 november 2021 om 20:18 Volleybal

HOEVELAKEN Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag voor de Hoevelakense sport. In Sportcomplex De Slag werd op bescheiden coronaproof wijze het 50-jarig jubileum van de Hoevelakense Volleybalverening Surf gevierd. Tevens werd het startschot gegeven voor een groots lustrumjaar.

In het bijzijn van oprichter Juul Beltman, bestuurder van het eerste uur Jos Beltman, wethouder Aboyaakoub en enkele andere Surf-coryfeeën werd stilgestaan bij vijftig jaar volleybal in Hoevelaken. De ambiance werd compleet gemaakt met een parel van een wedstrijd: dé derby van het vrouwelijke vlaggeschip Dames 1 tegen NVC Dames 1 uit Nijkerk.

Voorzitter Michael Blaas: ,,Al 50 jaar is Surf in Hoevelaken en omgeving een begrip voor iedereen die iets met de volleybalsport heeft. Niet alleen vanwege onze sportieve resultaten maar ook, of juist, vanwege de sociale functie de een vereniging in onze visie moet hebben in de maatschappij: gezelligheid gaat hand in hand met sportief presteren. Hét bewijs van deze succesformule is dat wij het afgelopen anderhalf jaar, waarin de sport regelmatig en voor langere tijd stilgelegd werd door Corona, nauwelijks leden hebben zien vertrekken.”

De vereniging ontving van de wethouder een mooi cadeau namens het college. Mede dankzij dit financiele geschenk worden er het komende jaar volop jubileumactiviteiten georganiseerd, met als hoogtepunt een groot feest voor alle (oud)-leden en sympatisanten, als de corona-situatie dat tegen die tijd toestaat uiteraard.

WK VROUWENVOLLEYBAL 2022 Eén van de evenementen waarvoor veel aandacht zal zijn is het WK Volleybal voor vrouwen. Dit wordt in september 2022 in en door de provincie Gelderland georganiseerd. In nauwe samenwerking met de gemeente en twee andere Nijkerkse volleybalverenigingen (NVC en ReVoNij) zal Nijkerk optreden als ‘official host city’ voor het nationale team van Tsjechië. Dit betekent dat we in de aanloop naar het toernooi samen met de Tsjechische volleybalploeg een aantal leuke events voor de hele Nijkerkse gemeenschap zullen gaan organiseren.

De wedstrijd tegen N.V.C. eindigde in een 4-0 overwinning voor de jubilerende vereniging (25-17, 25-21,25-23 en 25-21).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie