Juichende NSC-ers, dat hopen de supporters zaterdag ook te zien op De Burcht
Juichende NSC-ers, dat hopen de supporters zaterdag ook te zien op De Burcht Aalt Guliker

NSC pas na rust voorbij VIOS Vaassen

10 november 2021 om 00:54 Voetbal

NIJKERK NSC heeft dinsdagavond de tweede ronde van de KNVB beker amateurs bereikt. In Vaassen hadden de Nijkerkers het lastig, maar stapten wel met een 1-2 overwinning van het veld van VIOS Vaassen.

Voorafgaand aan het bekerduel werd wellicht gedacht aan een eenvoudige avond voor de NSC-ers. VIOS komt immers uit in de derde klasse, drie klassen lager dan de Nijkerkers. Toch had NSC het lastig, dus werd het een echte bekerwedstrijd. Na een klein half uur groeide de hoop bij de thuisclub op een verrassing. Dennis de Jong zorgde op dat moment voor de 1-0, een stand die tot de rust ongewijzigd bleef.

NSC moest in de tweede helft aan de bak en dus werd sterkhouder Yannick Cornelisz binnen de lijnen gebracht. Binnen tien minuten was de eerste schade hersteld met een afstandsschot van Karim Arzini. NSC bleef doorgaan en een kwartier later lag de 1-2 in het net. Steven van Zanten was de doelpuntenmaker en bleek daarmee de matchwinner voor NSC.

Geen uitstekend duel van de Nijkerkers, maar wel een resultaat waarmee het bekertoernooi een vervolg krijgt. Zaterdag op de eigen NSC-Burcht tegen sc Genemuiden zal het wel beter moeten. Genemuiden is immers de koploper in de Hoofdklasse B en in het verleden doorgaans niet de meest favoriete tegenstander van de Nijkerkers.

advertentie
advertentie