Eigen foto

Nijkerks karttalent sluit seizoen af met WK in Italië

8 november 2021 om 14:01 Autosport

NIJKERK Het WK 2021 zit erop voor de Nijkerker Sacha van ‘t Pad Bosch. Hiermee sluit de talentvolle karter dit jaar met vele successen.

In oktober reed hij zijn laatste race in het Europese veld op het Internationale circuit in Genk in de categorie Mini’s. Door zijn presentaties door de jaren heen mocht de Nijkerker deelnemen aan het WK in Italië in een hogere klasse (tot 15 jaar) onder dispensatie. ‘Het was even wennen’, zei de nuchtere Sacha, maar uiteindelijk komt het op het zelfde neer: gas geven en gaan! En dat deed hij, alle wedstrijden om zich te kwalificeren om naar de pré-finale te rijden eindigde hij binnen de top-10. Met vaak de snelste race ronden en of paarse sector tijd reed Van ‘t Pad Bosch zich direct naar de finale. Wat voor een rookie in zo’n sterk veld een prestatie was. Met meer dan negentig deelnemers stond de Nijkerker op de grid en mocht starten vanaf P21.

Helaas door een motorische mankement, kon hij de aansluiting in de finale niet vinden. In de opwarmronden kwam Sacha snelheid te kort. Desalniettemin liet hij zijn hoofd niet hangen en heeft er alles aan gedaan om er een mooie race van te maken. Als 19de reed de jonge Nijkerker over de finishlijn in Adria.
Met een druk trainings schema in het vooruitzicht maakt hij zich klaar voor het nieuwe seizoen.