Team NL Wiskunde Olympiade, Jelle staat vooraan met het blauwe T-shirt, tweede van rechts.
Team NL Wiskunde Olympiade, Jelle staat vooraan met het blauwe T-shirt, tweede van rechts. Sciencemakers

Nijkerkse Jelle Bloemendaal gehuldigd als ScienceMaker

8 november 2021 om 09:00 Onderwijs

NIJKERK Een leerling van het Corlaer College uit Nijkerk ontving een ScienceMakers Award 2021. Jelle Bloemendaal won bij de nationale Wiskunde Olympiade en maakte daarom onderdeel uit van team NL bij de internationale ronde.

Leerlingen die meedoen aan de Wiskunde Olympiade worden aan de hand van pittige selectietoetsen, in verschillende rondes, toegeleid naar de nationale eindronde. Deze vond begin juni plaats en leverde de top-6 op die Nederland vertegenwoordigd heeft bij de Internationale Wiskunde Olympiade. Een jaarlijkse wedstrijd voor teams van zes scholieren uit ongeveer honderd landen.

BRONS Hylke Hoogeveen, Kees den Tex, Casper Madlener, Jelle, Kevin van Dijk en Thian Tromp vormden met elkaar het Nederlandse team bij de internationale ronde, die werd gecoördineerd vanuit Rusland. Leerlingen werkten, op een centrale plek in hun eigen land, op twee achtereenvolgende wedstrijddagen individueel aan in totaal zes opgaven van hoog wiskundig niveau. Op elke wedstrijddag kregen ze hiervoor vier en een half uur de tijd. Hylke en Jelle ontving een bronzen medaille. En voor Kevin, Thian en Kees was er een eervolle vermelding.

SCIENCEMAKERS AWARDS ,,Om te zorgen dat er voldoende geschikte mensen zijn om vraagstukken rond klimaatakkoord, energietransitie en digitalisering van de samenleving op te lossen, is het urgent dat jongeren de kans krijgen hun talent voor wetenschap, technologie en de maakindustrie te ontdekken”, aldus Thea Koster, voorzitter van het Techniekpact. ,,We weten dat naast talentontwikkeling, ook talentwaardering een heel belangrijke rol speelt bij studie-, opleidings- en beroepskeuzes. Vandaar dat in Nederland - én in het buitenland – gedurende het hele schooljaar diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats vinden. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie