Veel duels tussen spelers waren net als de eindstand tussen Berkum en NSC gelijk EJH Photography

NSC pakt een punt bij Berkum

6 november 2021 om 21:11 Voetbal

NIJKERK NSC begon zaterdag vervelend tegen Berkum, maar herstelde zich goed. In een gelijk opgaande wedstrijd werden de beide keepers de ‘men of the match’. Beide ploegen konden achteraf daarom tevreden zijn met het 1-1 gelijkspel.

De bal rolde amper of NSC keek tegen een 1-0 achterstand aan in Zwolle. Een slechte terugspeelbal werd door Berkum-aanvaller Chris van der Meulen op waarde geschat en hij passeerde doelman Velanas. Voor NSC betekende dit een snelle tegenslag, maar de ploeg herstelde zich gaandeweg de eerste helft prima. Redouan Hazzat en Dean Lourensz hadden de gelijkmaker op hun schoen, maar beide keren greep Berkum-doelman Jasper de Visser uitstekend in. Aan NSC-zijde onderscheidde Theodoros Velanas zich op slag van rust met een prima redding op de inzet van Asse Visscher.

Na rust kwam NSC snel op gelijke hoogte toen Rene Troost een vrije bal van Kevin van Essen prima inkopte: 1-1. Berkum wilde voor eigen publiek winnen en zette extra aan. Visscher en Frank van der Burg waren dichtbij de voorsprong, maar hun inzetten misten precisie. Vlak voor tijd had Anass Ghaddari de winnende namens NSC op zijn schoen en even later Ivar Nijboer namens Berkum. De beide doelmannen De Visser en Velanas bleken echter betrouwbaar en zorgden voor de 1-1 eindstand.

Aanstaande dinsdag 9 november speelt NSC voor de districtsbeker om 20.00 uur tegen VIOS in Vaassen. Dit duel tegen de zaterdag derdeklasser zou geen probleem mogen opleveren, maar bekervoetbal blijft onvoorspelbaar. NSC zal dus geconcentreerd moeten zijn om een ronde verder te bekeren.