Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk is het even kwijt

6 november 2021 om 20:58 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk zit in een periode die allerminst voordelig verloopt. Voor de derde keer op rij werd zaterdag een nederlaag geleden. Door de 1-2 nederlaag tegen de amateurs van AFC Ajax zijn de Nijkerkers gedaald van koploper naar achtervolger.

Trainer Eric Speelziek was vanzelfsprekend ontevreden met het resultaat tegen Ajax. ,,We zijn minder fit dan enkele weken geleden en kunnen daardoor niet brengen wat we toen deden. De beweging die we normaal in het team hebben, kunnen de spelers momenteel niet allemaal brengen. Er is geen paniek hoor, maar we moeten dat wel weer snel terug zien te krijgen.”

De wedstrijd was zaterdag slechts vijf minuten oud toen doelman Wouter Beukers heel vervelend terecht kwam en een ernstige blessure leek te hebben. Het duel werd bijna een half uur stilgelegd en Beukers werd vervangen door Manuel Hoogewoning. Na controle door ambulancebroeders bleek de ernst van de blessure aan de nek gelukkig mee te vallen. Toen dat bekend werd, stonden de Nijkerkers al met 0-1 achter door een treffer van Romano de Jonge. Niet veel later werd de schade nog groter toen doelman Hoogewoning een terugspeelbal (?) verkeerd beoordeelde en raakte en de bal in zijn eigen doel verdween. Met drie verse krachten halverwege gingen de Spartanen proberen de schade te repareren, maar zoals al gesteld, van echt soepel aanvalsspel was geen sprake. Een kwartier voor tijd kwam toch de aansluitingstreffer. Oud-Spartaan Lars Middelwijk maakte een overtreding op Maurice de Ruiter binnen de beruchte lijnen. Niet De Ruiter zette zich achter de bal, maar Mike Ahrens. Hij benutte de strafschop overigens feilloos en met de 1-2 was er toch weer hoop.

Het bleek ijdele hoop, want een echt groot offensief bleef uit ondanks de aanvallende intenties. De finesse ontbrak zaterdag bij Sparta Nijkerk en AFC Ajax profiteerde optimaal met de 1-2 overwinning. Komende zaterdag in en tegen Goes wacht de volgende opgave en zal blijken of de Spartanen zich kunnen herpakken om bovenin mee te kunnen blijven doen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie