Van Links naar rechts: Pam van de Weijer, Tessa en Jolanda Nijeboer.
Van Links naar rechts: Pam van de Weijer, Tessa en Jolanda Nijeboer. Kees van den Heuvel

VVD en CDA willen studietoeslag voor studenten met medische beperking

5 november 2021 om 11:00 Politiek

NIJKERK Jolanda Nijeboer (VVD) en Pam van de Weijer-Feuerstein (CDA) hebben namens hun partijen een motie ingediend om de Individuele Studietoeslag in te voeren. Dit is een toeslag voor studenten die door een (medische) beperking geen mogelijkheden hebben om naast hun studie het minimumloon te verdienen. Het gaat om circa 300 euro.

Jolanda Nijeboer: ,,Wij hebben gehoor gegeven aan een ingezonden brief aan onze raad van een studente (Tessa) uit Hoevelaken. We hebben hier zorgvuldig naar gekeken omdat de gemeente Nijkerk nog geen gebruik maakt van de mogelijkheid voor Individuele Studietoeslag, ondanks dat de overheid hier geld voor beschikbaar stelt. In de praktijk blijkt dat dit geld wordt ingezet voor andere re-integratiemogelijkheden, echter studenten kunnen wel een beroep doen op andere (beperktere) regelingen.”

,,Het is belangrijk dat ook studenten met een arbeidsbeperking de mogelijkheid hebben om aan onze samenleving deel te nemen”, vult Pam van de Weijer aan. ,,Wanneer je 18 bent, hoort daar ook bij dat je financieel zelfstandige en verstandige keuzes leert maken. Wanneer je door je beperking niet aan het minimumloon komt dan kan deze Individuele Studietoeslag je daarbij helpen.”

De motie werd medeondertekend door CU-SGP, PRO21 en De Lokale Partij en daarmee werd deze motie, tijdens de raadsvergadering, unaniem aangenomen. Tessa heeft de hele vergadering meebeleefd en is ontzettend blij met het resultaat. In Nijkerk gaat het om ongeveer zeven personen die hier recht op hebben. Nijeboer en Van de Weijer zijn vooral blij dat het initiatief vanuit de bevolking kwam.

Door Kees van den Heuvel

advertentie
advertentie