Afbeelding
Aalt Guliker

NSC ten onder tegen ONS Sneek

30 oktober 2021 om 18:49 Voetbal

NIJKERK In de strijd in de onderste regionen van de Hoofdklasse B leidde NSC zaterdag een 1-2 nederlaag tegen ONS Sneek. Daarmee moet NSC blijven oppassen niet teveel te zakken op de ranglijst, terwijl de gasten onderaan de middenmoot aansloten.

Het gaatje naar de middenmoot is niet groot, dus er is zeker nog geen alarmfase voor NSC, maar het blijft wel oppassen. Zaterdag tegen ONS Sneek streed de ploeg dapper, maar dat bleek niet genoeg voor één of drie punten. In de allerlaatste minuut werd een kopbal van invaller Steven van Zanten gered door doelman Boersma en toen was duidelijk dat de nederlaag een feit was.

De openingsfase was aftastend van zowel NSC als ONS. Pas halverwege de eerste helft werd het boeiender met onder andere een vrije bal tegen de lat van Yannick Cornelisz. Enkele minuten later kopte Cornelisz rakelings over het doel. De doeltrap werd snel genomen en enkele seconden later lag de bal achter doelman Velanas na een kopbal van Gerben Visser: 0-1.

NSC kwam echter sterk en snel terug met een fraai afstandsschot van Redouan Hazzat: 1-1. Het wachten was op het rustsignaal, maar Visser schoot nog eenmaal op doel. Via de teen van Timo Schefzyk veranderde de baan van het schot en was doelman Velanas kansloos: 1-2.

De tweede helft was meer spannend dan goed, maar beide ploegen gooiden veel energie in het duel. Dat leidde tot veel duels, maar weinig doelkansen. In het laatste kwartier zette NSC met wat aanvallende wissels nogmaals aan en drukte ONS Sneek achteruit. Daarbij counterde ONS Sneek enkele malen heel gevaarlijk, maar hing de gelijkmaker ook in de lucht. Beide doelmannen hielden hun doel echter schoon, zodat NSC een 1-2 nederlaag moest slikken.