Veensche Boys neemt eerste horde

2 juni 2018 om 23:51 Sport/sport

NIJKERKERVEEN De nacompetitie is goed begonnen voor Veensche Boys. Met een 5-2 overwinning tegen DOS Kampen plaatsten de Boys zich voor de tweede ronde, de halve finale, om promotie af te dwingen naar de eerste klasse.

De gasten uit kampen waren niet naar Nijkerkerveen afgereisd om zich naar de slachtbank te laten leiden. Met een sterk begin namen zij het heft in handen en na een half uur leidde dit tot de 0-1 van Twan Knul. Voor Veensche Boys kwam de snelle 1-1 van Yannick Bouw heel goed uit, want zij kwamen daardoor beter in het duel. Op slag van rust leidde een overtreding op Bas van de Grootevheen tot een strafschop, die door Kevin Hols werd benut. De 2-1 ruststand was een welkome voorsprog na de moeizame start.

Ook na rust gaf DOS Kampen niet op en opnieuw Knul zorgde met een mooi afstandsschot voor de 2-2. Yannick Bouw zorgde opnieuw voor een voorsprong, maar daarna kregen ook de gasten weer goede kansen. Het laatste deel van het duel speelde Veensche Boys het duel echter goed uit. Kevin Hols gaf zijn ploeg meer lucht met de 4-2 en vlak voor tijd zorgde Bouw voor de 5-2 eindstand.

Een goede start voor Veensche Boys in de nacompetitie en er zijn nog twee overwinningen nodig voor promotie. Op zaterdag treffen de Blauwen opnieuw een tegenstander uit Kampen. Dat speelt de ploeg een uitwedstrijd bij Go Ahead Kampen.