Afbeelding
Getty Images/iStockphoto

Workshops en ervaringsmiddag tijdens Week tegen Kindermishandeling

29 oktober 2021 om 11:30 Maatschappelijk

NIJKERK Van 15 tot en met 21 november is de landelijke Week tegen Kindermishandeling. Daarom organiseren de gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel op 15 en 16 november gezamenlijk activiteiten gericht op het signaleren en aanpakken van kindermishandeling. In Nijkerk worden verschillende workshops gegeven. 

Drie procent van de kinderen in ons land krijgt te maken met kindermishandeling. Daarbij gaat het om mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik. Maar ook om kinderen die getuige zijn van gezinsgeweld, omdat ook deze vorm van geweld negatieve gevolgen kan hebben. Tijdens de Week tegen Kindermishandeling wordt hier extra aandacht aan besteed. Wethouder Harke Dijksterhuis hierover: ,,Kwetsbare inwoners verdienen het om waar mogelijk beschermd te worden. Het tegengaan van kindermishandeling is daarom een belangrijk thema voor de gemeente Nijkerk. Goed dat we dit jaar in Nijkerk workshops kunnen organiseren over onder andere Veilig Thuis en over dwingende controle.” 

WORKSHOPS In Nijkerk zijn er op maandag 15 november van 13.00 tot 18.00 uur twee rondes met elk vier workshops over verschillende thema’s. De workshops vinden plaats in het gemeentehuis van Nijkerk. In Barneveld kunnen geïnteresseerden op dinsdag 16 november van 13.00 tot 18.00 uur deelnemen aan een ervaringsmiddag. Daarin staat het thema ‘mensen met een lichtverstandelijke beperking (LVB)’ centraal. Beide dagen zijn op locatie, tenzij de coronamaatregelen dit niet toelaten. In dat geval zal het programma (deels) online worden aangeboden.

De workshops op 15 november in Nijkerk zijn speciaal voor (para-) medici, GGZ, zorgaanbieders en hulpverleners, die werken met kinderen en gezinnen in Nijkerk, Barneveld of Scherpenzeel. Op 16 november zijn de activiteiten in Barneveld voor professionals die werken met volwassenen of kinderen, maar ook voor vrijwilligers, kerkelijk vertegenwoordigers en inwoners met interesse in het onderwerp. Beide middagen zijn door het SKJ geaccrediteerd.

Op www.nijkerk.eu/week-tegen-kindermishandeling staat meer informatie en een aanmeldlink. De inschrijving sluit op dinsdag 9 november om 8.00 uur.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie