Afbeelding
Het Baken

CDA stelt vragen over huisvesting van basisschool Het Baken

26 oktober 2021 om 12:11 Politiek

NIJKERK De CDA-fractie heeft vragen gesteld over de huisvesting van basisschool Het Baken in Nijkerk. Door groei van het aantal leerlingen is er bij de school aan de Groenestraat een tekort aan lokalen ontstaan. Een aantal groepen is nu tijdelijk gehuisvest in de nieuwe school aan de Doornsteeg. 

Het CDA geeft aan het belangrijk te vinden dat een school op één locatie is gevestigd en vraagt of het college ervan op de hoogte is dat ouders hun kinderen nu dagelijks naar twee verschillende locaties moeten brengen en halen. Ook vraagt de fractie het college wat de gemeente gaat doen om alle groepen van Het Baken op korte termijn aan de Groenestraat of daar dichtbij te huisvesten. 

HOLK De groepen 5 tot en met 8 van Het Baken zijn tijdelijk gehuisvest in Kindcentrum Holk in de wijk Doornsteeg. De school is gestart met groep 1 tot en met 4, een peutergroep en kinderopvang. De bovenbouw zit nog in school Holk op het Galjoen. Kindcentrum Holk verwacht komende tijd meer leerlingen te mogen ontvangen. Tot die tijd gebruikt Het Baken de leegstaande klaslokalen in het gebouw in de Doornsteeg. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie