Afbeelding
Foto door George Milton via Pexels

Eenvoudig de juiste opleiding vinden? Gebruik deze 3 tips!

26 oktober 2021 om 10:35 Partnercontent

Heb je onlangs je diploma op een middelbare school in Nijkerk gehaald? Ben je uitgekeken op de huidige functie die je vervult? In beide gevallen kan het volgen van een nieuwe opleiding het overwegen waard zijn. Specialiseer je bijvoorbeeld in alles rond ondermijning via Bestuursacademie Nederland. Het is een zeer breed en uitdagend vakgebied, waarbinnen de vraag naar specialisten de afgelopen jaren is toegenomen. Ondermijning moet in een zo vroeg mogelijk stadium worden aangepakt, om de overlast voor de samenleving tot een minimum te beperken. Door een dergelijke opleiding te volgen draag je bij aan het verbeteren van de samenleving in Nijkerk! 

Aan de slag gaan als hulpverlener 

Niet alleen een specialisatie in de richting van ondermijnende activiteiten kan een optie zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook starten als hulpverlener, wanneer je bij wilt dragen aan de maatschappij. Een opleiding schuldhulpverlening is een voorbeeld van een optie die je hebt. Het fraaie aan dit werk is dat je de drempel zo laag mogelijk probeert te maken voor mensen die met schulden zitten. Vaak schamen zij zich voor de situatie waarin zij terecht zij gekomen. Door de drempel tot het zoeken van hulp zo laag mogelijk te maken, kunnen problemen in een vroeger stadium worden opgelost. Naast het werk van een schuldhulpverlener zijn er tal van andere soorten hulpverlening. Een opleiding in deze richting is zeer geschikt voor mensen die het leuk vinden om anderen te helpen. 

Probeer je passies om te zetten naar je werk

Het moge duidelijk zijn, dat het vinden van een geschikte opleiding begint bij het achterhalen van je passies. Dat kan het helpen van mensen zijn, maar bijvoorbeeld ook het werken aan creatieve projecten. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van posters, het bouwen aan de vormgeving van een website, enzovoorts. Het werk wat je later uitoefent moet aansluiten op je passies; je moet het leuk vinden! Wanneer dat niet het geval is, zal het erg lastig zijn om het werk te blijven doen. 

Opleiding naast je werk volgen of in voltijd

Een derde aspect wat meespeelt: ga je de opleiding naast je werk volgen of doe je dit in voltijd? Een verdiepende cursus of opleiding kan vaak goed gecombineerd worden met een vaste baan. Wanneer je een volwaardige MBO-, HBO- of WO-opleiding volgt zal dit lastiger zijn. Het hangt vaak ook af van je leeftijd. Er zijn verschillende opleidingsinstituten die het mogelijk maken om klassikale lessen in de avond te volgen, zodat je de opleiding kunt combineren met je werk. 

advertentie
advertentie