klimaatbestendige tuin
klimaatbestendige tuin Sandra van den Belt

Groei&Bloei Lezing “Klimaatbestendige tuinen en plantencombinaties” door Eric Meijer

22 oktober 2021 om 23:20 Lokaal Deel je nieuws

Hoe bereiden we onze tuin beter voor op heviger stortbuien en droogte ?

Ons klimaat verandert. Ook al nemen we nu drastische maatregelen, de gevolgen van o.a. opwarming en CO2-verhoging zullen nog wel even doorgaan. In 2019 haalden we zelfs temperaturen van boven de 40 graden en hebben we voor het zoveelste jaar op rij een substantieel watertekort. Dit zal de komende jaren nog wel vaker voorkomen. Wat is er vervelender dan na een vakantie thuis te komen en de halve tuin verdroogd te zien of om in de zomer, veel tijd en liters schoon drinkwater te moeten spenderen aan het overeind houden van onze groene paradijsjes. Of om na hevige stortbuien de tuin weer blank te zien staan? Dat kan ook anders, we hebben onze tuin tenslotte om er van te genieten…

In deze lezing vertelt Eric Meijer ons welke maatregelen we zelf kunnen nemen in de tuin om zowel langdurige hitte en droogteperiodes te doorstaan, alsmede hevige stortbuien. Dus hoe kunnen we droogte het hoofd bieden met o.a. technische oplossingen, bodembewerking en met name juiste plantkeuze. Maar ook hoe kunnen we overvloedig water afvoeren en wellicht opslaan voor droge periodes. Laat u verrassen met ideeën! Voor meer informatie: www.meijertuinontwerp.nl en: www.nijkerk.groei.nl.

De lezing vindt plaats in het Aeres VMBO & MBO, Luxoolseweg 1, Nijkerk van 19.45 uur tot ca. 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Kosten zijn  €3,00 voor niet-leden, gratis voor leden. Lootjes van €0,50  en koffie of thee met een koekje zijn voor €1,00 verkrijgbaar tijdens de inloop en in de pauze.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie