Adriaan van Dis
Adriaan van Dis Carel Schutte

Adriaan van Dis, een avond ‘in Parijse sferen’ in de Stuw

22 oktober 2021 om 10:10 Lokaal Deel je nieuws

Op donderdag 11 november komt schrijver Adriaan van Dis op uitnodiging van Bibliotheek Gemeente Nijkerk naar de Stuw in Hoevelaken in het kader van Nederland Leest. Hij vertelt over de totstandkoming van zijn boek De Wandelaar en geeft een inkijk in zijn schrijversbestaan.

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken
In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat De wandelaar van Adriaan van Dis. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig en geëngageerd schrijver. In 2015 won hij met Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. In februari 2021 verscheen zijn nieuwste roman, KliFi. Ook verscheen dit jaar een bundeling met Van Dis’ verhalen over Parijs getiteld De Parijsboeken. 

Verwacht een avond ‘in Parijse sferen’ met een bijdrage van Toneelgroep Het Gebeuren, een wijnproeverij en een signeersessie. 

Zaal open om: 19.15 uur
Start lezing: 20.00 uur
Locatie: De Stuw, De Brink 10, Hoevelaken

Kaartjes à € 12,50 (incl. koffie/thee) kun je bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl.

Om de lezing bij te wonen is een coronabewijs en legitimatie verplicht.

advertentie
advertentie