NSC Nijkerk

NSC kansloos in Volendam

16 oktober 2021 om 20:00 Voetbal

NIJKERK NSC kende tweemaal een matige start in het duel tegen RKAV Volendam en kwam daar niet overheen. Het gevolg was een terechte en vrij kansloze 3-0 nederlaag.

Al na twee minuten liep NSC tegen de 1-0 aan. Joey Tol zette de thuisploeg op 1-0 en dat betekende dat de opgave voor NSC extra zwaar zou worden. De Nijkerkers konden het duel ook niet naar hun hand zetten, omdat Volendam het goed onder controle had en NSC geen ruimte gaf om te combineren.

In de pauze zal trainer John Kamphuis zijn mannen waarschijnlijk hebben verteld hoe het in de tweede helft beter moest. Die woorden werden nog meer waarheid tien minuten later, want toen scoorde Stef Schokker de 2-0. Kamphuis probeerde met Termelez als invaller zijn aanval te versterken om nog een resultaat te halen. Dat bleek ijdele hoop, want halverwege zorgde Joey Tol voor de beslissende 3-0.  Een verdiend verloren duel voor NSC wat betekent dat het blijft oppassen op de ranglijst. De ploegen onderin kruipen naar elkaar toe, zodat het duel tegen ONS Sneek op 30 oktober weer een finale wordt.