Afbeelding
Google Maps

Jumbo gaat de winkel uitbreiden

13 oktober 2021 om 09:06 Zakelijk

NIJKERK De Jumbo supermarkt aan het Molenplein in Nijkerk gaat verbouwen, maar door strenge regels moet voor deze relatief kleine kleine wijziging toch een wijziging van het bestemmingsplan in procedure worden gebracht. Het gaat om het uitwisselen van vloeroppervlakte om de supermarktruimte van de Jumbo functioneler te maken. Het wordt een interne verbouwing. 

Dat er toch een wijziging van het bestemmingsplan moet komen, heeft ermee te maken dat het aantal vierkante meters supermarkt exact is vastgelegd. Een beetje verschuiven past niet in het bestemmingsplan Binnenstad. Het totaal aantal vierkante meters supermarkt dat is vastgelegd in het bestemmingsplan bedraagt 2.542 vierkante meter. In werkelijkheid is de supermarkt kleiner. De locatie waar drogisterij Trekpleister is gevestigd maakt deel uit van de planologische ruimte om er een supermarkt in te vestigen, maar is praktisch gezien geen supermarkt.

PERSONEELSRUIMTE Op één plek, het gaat dan onder meer om de voormalige personeelsruimte, die momenteel als supermarkt feitelijk in gebruik is, komen vierkante meters te vervallen. Deze komen aan de zijde van de Vetkamp terug. Er is dan sprake van een toename van 25 vierkante meters. De ruimte aan de Vetkamp staat al enkele jaren leeg, maar wil men nu gaan benutten.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie