Team 1 in actie
Team 1 in actie M. Sloeserwij

Eerste jeugdteam BCH houdt de eer hoog

11 oktober 2021 om 00:27 Sport Deel je nieuws

De vierde speelweek van de badmintoncompetitie is er een om snel te vergeten voor badmintonclub Hoevelaken. Van de vier teams die in actief kwamen wist er maar 1 te winnen, maar belangrijker was dat de andere 3 teams roemloos ten onder gingen.

Op woensdagavond trapte het eerste seniorenteam de speelweek af met een uitwedstrijd tegen BC Flevoland in Lelystad. De avond begon prima toen Casper en Harry de eerste partij wisten te winnen. Wat ze echter niet wisten is dat alle volgende 7 partijen door Flevoland werden gewonnen. Ondanks het feit dat nog drie partijen pas in een derde game beslist werden gingen ook die verloren. Door het puntverlies is Hoevelaken afgezakt naar een 5 plaats in de poule.

Het andere seniorenteam speelde op zaterdagochtend in en tegen Barneveld. Het team miste 2 spelers maar wist Bart bereid te vinden om het team te versterken. Alleen Christiaan wist zijn enkelpartij in een bloedstollende partij in 3 games te winnen. Invaller Bart wist in zijn enkelpartij ook een beslissende derde game af te dwingen en deze nog bijna naar zich toe te trekken. Helaas ging ook deze partij verloren waardoor ook het herenteam met 7-1 verloor. En ook het herenteam staat nu op een 5 plaats in de poule.

De juniorenteams speelden op vrijdagavond en zaterdagochtend hun partijen. Mark Waaijenberg mocht in beide wedstrijden meedoen, want de speler van het tweede jeugdteam mocht ook op vrijdag invallen bij het eerste team. Op het tapijt in Baarn waren beide team zeer aan elkaar gewaagd. Invaller Mark wist 2 van zijn 3 partijen te winnen, waaronder ook zijn enkelpartij. Uiteindelijk nam Hoevelaken door een 4-2 winst 4 punten mee naar huis.

Team 2 speelde al vroeg op zaterdag in Vleuten tegen Castellum. Ook deze teams speelde 6 prachtige en spannende partijen waarvan er 2 pas in de derde games beslist werden. Echter gingen alle 6 partijen voor Hoevelaken verloren. Door het 6-0 verlies geven zijn de tweede positie ook over aan Inside uit Baarn.

In verband met de Dutch Open en herfstvakantie gaat de competitie pas weer verder in het eerste weekend van november.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie