Een solide en goede overwinning op Ter Leede
Een solide en goede overwinning op Ter Leede v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk heer en meester tegen Ter Leede

9 oktober 2021 om 21:41 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk speelde zaterdag wellicht zijn beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. In Sassenheim kreeg Ter Leede geen kans op een verrassing van de Nijkerkse ploeg. De eindstand van 1-5 was dan ook zeer terecht.

Vanaf het beginsignaal deelde Sparta Nijkerk de lakens uit en dat leidde al binnen tien minuten tot de 0-1 van Roy Bakkenes. Daarmee was de toon gezet voor de makkelijk spelende Spartanen en na bijna twintig minuten was het duel vrijwel beslist. Jesse Buitenhuis werd gevloerd in het strafschopgebied, wat leidde tot een penalty en een rode kaart voor Feyo Glim. Maurice de Ruiter zorgde voor de 0-2 en tegen tien man moest het verder geen probleem meer worden.

Sparta Nijkerk ging door met het goede spel, waarbij De Ruiter vaak voorkwam in de aanvallende acties. Hij was dan ook de aangever voor de 0-3 van Mike Ahrens. Na rust wilde de thuisploeg beter voor de dag komen en zette flink aan. In die periode liet Wouter Beukers zien dat hij een prima doelman is. Ondertussen kreeg Sparta Nijkerk ook voldoende mogelijkheden en Rick van den brink besloot het van afstand te proberen en zijn schot van vijfendertig meter zeilde prachtig het doel in: 0-4. In de slotfase kwam Ter Leede via Melvin van Stijn nog op 1-4, maar het slotakkoord was weer voor de Spartanen. Donny van der Wal zorgde voor de 1-5 waarmee Sparta Nijkerk een prima wedstrijd afsloot met een dito resultaat. De koppositie kwam zaterdag geen moment in gevaar.