Kees van den Heuvel

Mohammed Nouri leidt Veensche Boys naar monsterscore

9 oktober 2021 om 18:13 Voetbal

NIJKERKERVEEN Hij viel slechts in de tweede helft in, toch had Mohammed Nouri een groot aandeel in de met 7-0 gewonnen wedstrijd van Veensche Boys tegen Lunteren. Hij maakte zelf twee goals, gaf een onmogelijk geachte assist richting een scorende Yannick Bouw en wipte een bal over het muurtje van Lunteren, waardoor Klaas Bout met een halve omhaal de goal van het jaar kon maken.

Veensche Boys wist natuurlijk al welk vlees het in de kuip had. De Blauwe Helden uit Nijkerkerveen hadden reeds in de bekercompetitie met 0-5 van de ploeg uit Lunteren gewonnen. Ditmaal was het overwicht nog duidelijker. Lunteren kreeg geen moment het idee dat er wat te halen viel en verliet het veld met een 7-0 nederlaag. Veensche Boys domineerde vrijwel de gehele wedstrijd. Het is dat de scheidsrechter het wel welletjes vond (zeker zeven minuten aan blessuretijd werd niet meegerekend), maar anders was de schade bij Lunteren misschien nog wel hoger geweest.

In de eerste helft werd het nog slechts 2-0, maar ook toen was Veensche Boys goed op dreef. Al na vier minuten verzilverde Rody Buitenhuis een doelrijpe kans. De eerste klap is een daalder waard, moet hij hebben gedacht. In tegenstelling tot vorige wedstrijden bleef Veensche Boys de hele wedstrijd goed druk houden en was het slechts een kwestie van tijd om de doelpunten binnen te halen. Nico van den Brom maakte de tweede goal namens Veensche Boys en toen hij even na rust ook de derde erin schoot, was het eigenlijk al gespeeld. Mohammed Nouri was toen overigens nog niet eens ingevallen. Hij kwam er uiteindelijk in voor Julian Buitenhuis en de baltovenaar liet vervolgens zijn complete trukendoos zien. Het publiek genoot volop. Met veel kunst- en vliegwerk hield hij een hoge bal binnen en bracht Yannick Bouw in scoringskans. Vervolgens scoorde hij twee goals zelf, die werden gevierd met zijn vriend Donny van de Beek langs de lijn.

Tot slot: Van een zelf versierde vrije trap werd verwacht dat Nouri die snoeihard in de touwen zou laten belanden, maar in plaats daarvan wipte hij de bal over de muur van Lunteren en kon Klaas Bout met een halve omhaal scoren: misschien wel het mooiste doelpunt van het hele afgelopen en komende seizoen.