Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Werkzaamheden aan de Stoutenburgerlaan zijn gestart

7 oktober 2021 om 16:07 Verkeer en vervoer

HOEVELAKEN Aannemersbedrijf NTP uit Hattem is afgelopen maandag 4 oktober in opdracht van de gemeente Nijkerk gestart met de herinrichting van de Stoutenburgerlaan in Hoevelaken. Het betreft voorbereidende werkzaamheden, zoals het inrichten van een depot en het kappen van de zieke bomen.

Het werk zal worden uitgevoerd in vijf fases om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Vanaf 11 oktober zal het werk fysiek aanvangen en zullen zij in vier fases in de periode van week 41 t/m 51 werken vanaf de kruising Kantemarsweg/Oosterdorpsstraat t/m de Frans Trompstraat. Dan blijft er voor het nieuwe jaar nog één fase over welke loopt vanaf de Frans Trompstraat t/m de rotonde Koninginneweg. Deze vijfde fase zullen zij in het nieuwe jaar uitvoeren vanaf week 2 t/m 8.

ASFALT WORDT STRAATWERK Het werk houdt grofweg in dat de aannemer het asfalt gaat vervangen voor straatwerk, de trottoirs worden vernieuwd en dat er ter plaatse van de bomen groeiplaatverbetering toe wordt gepast om worteldruk in de toekomst te beperken. Verder zal een deel van de Stoutenburgerlaan worden voorzien van een nieuw hemelwaterriool waar de straatkolken ten behoeve van de afwatering op worden aangesloten.

PLANNING De werkzaamheden zullen dit jaar worden uitgevoerd vanaf 4 oktober t/m 24 december. En in het nieuwe jaar vanaf 10 januari t/m 4 maart 2022. Dit alles is afhankelijk van de weersomstandigheden. Gedurende de werkzaamheden is de Stoutenburgerlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld. Aanwonenden zijn door de aannemer ingelicht.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie