Afbeelding
Olaf Wijnants Labree

Voice Company Koor al druk bezig met kerstprogramma

7 oktober 2021 om 12:39 Activiteiten

NIJKERK Hoewel de herfst pas net is begonnen, is het Voice Company Koor al druk bezig met het kerstprogramma. ,,Kerst is een tijd van bezinning, van mooie en ingetogen muziek, maar ook een feest van licht en uitbundigheid. En met die gedachte in het achterhoofd hebben we voor dit jaar een prachtig repertoire uitgekozen”, aldus Robert Bakker, dirigent en oprichter van het Voice Company Koor.

De keuze is gevallen op complete, afgeronde stukken in plaats van losse kerstliedjes. Als kind componeerde de Britse componist Benjamin Britten (1913-1976) al zo’n 800 werkjes, en hij voegde er in zijn volwassen leven nog vele aan toe. Het stuk ‘A Ceremony of Carols’ componeerde hij in 1942, tijdens een bootreis van de Verenigde Staten naar Engeland. De compositie, bestaande uit elf oud-engelse liederen, is ingetogen, afwisselend en kent een mooie begeleiding van piano en harp. Hiertegenover staan het vrolijke ‘Christmas at the Movies’ en ‘Carols-Sing!’, waarin klassieke populaire liedjes in medley-vorm langskomen. ,,Heerlijke muziek om nu te leren en straks in december te kunnen uitvoeren.”

Wie het leuk vindt om mee te zingen, is van harte welkom om op een woensdagavond een kijkje te nemen bij een repetitie. Het koor is te vinden op het Engelse plein van Kade 10 aan de Westkadijk 10 in Nijkerk (neem de zij-ingang). Elke repetitie begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. Ervaring is niet nodig, er zijn geen stemtesten en iedereen kan meedoen. Meer informatie op www.hetvoicecompanykoor.nl of bel 0320-244202.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie