Kees van den Heuvel

Veensche Boys beleeft gouden kwartier

2 oktober 2021 om 19:46 Voetbal

{NIJKERKERVEEN] Veensche Boys heeft ook haar tweede wedstrijd in de competitie tegen OVC gewonnen. In Oosterbeek werd het zaterdag 2 oktober 1-5 in het voordeel van de Blauwe Helden. Die vijf goals werden in niet meer dan een kwartier gemaakt in de eerste helft. De goals waren van Yannick Bouw, Julian Buitenhuis en Tom van Donselaar.

Het blijft een ploeg van momenten. De eerste minuten leek het nog nergens naar. OVC speelde het dominantere voetbal en Veensche Boys kenmerkte haar spel door veel balverlies tegen een decor van een hard zwoegende verdediging. De Blauwe Helden kregen nauwelijks kansen, totdat Yannick Bouw de bal erin knikte na een kwartier tijd en alle remmen los gingen bij Veensche Boys.

De achterhoede van OVC wist opeens niet meer waar ze het zoeken moest en had geen verweer tegen de orkaan die vervolgens opstak van Veensche zijde. Tussen de vijftiende en drieëndertigste minuut vielen maar liefst vijf goals. De ene nog mooier dan de andere. Ook na dit stormachtige kwartier liet Veensche Boys zich niet onbetuigd, maar werden de vele kansen niet meer verzilverd. Na rust viel er nog weinig te beleven op het veld. Erik Assink kon freewheelend wisselen en gaf drie nieuwe spelers (Marnix Rozeboom, Mohammed Nouri en Niek van Diermen) de kans om de marge uit te bouwen, maar tot grote kansen leidde dit nauwelijks meer. Wel wist de tegenstander nog iets terug te doen door een vrije trap bij het doelgebied van Veensche Boys te verzilveren.