Afbeelding
ERIKSMITSPHOTOGRAPHY

‘Klimaatburgemeester’ gezocht voor Nijkerk

30 september 2021 om 13:37 Natuur en milieu

NIJKERK Vanwege de allereerste Nationale Klimaatweek, is het ministerie van Economische zaken en Klimaat op zoek naar een ‘Klimaatburgemeester’ in elke gemeente. Nederland telt inmiddels 111 ‘Klimaatburgemeesters’, alleen in de gemeente Nijkerk ontbreekt de Klimaatburgemeester nog.

De Nationale Klimaatweek loopt van 28 oktober tot en met 5 november. Tijdens deze week wil het ministerie laten zien wat er allemaal in Nederland gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. ,,De klimaatburgemeesters spelen dan een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten”, aldus het ministerie. 

Inwoners die zich inzetten voor een beter klimaat kunnen zich opgeven. Hierbij kan gedacht worden aan het isoleren van het huis, minder voedsel verspillen of het starten van een klimaatactie in de straat of wijk. Iemand anders opgeven kan ook. Meer informatie is te vinden op www.iedereendoetwat.nl/NKW

Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Nederlandse klimaatbeleid. Tijdens de NKW vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt om klimaatverandering tegen te gaan. Bedrijven, organisaties en gemeenten zullen in de Klimaatweek van zich laten horen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.

advertentie
advertentie