Julian de Bock derde van rechts, met bloemen
Julian de Bock derde van rechts, met bloemen Marieke de Bock

Jonge Nijkerkerveense regisseur presenteert eigen korte speelfilm

27 september 2021 om 20:55 Overig

NIJKERKERVEEN Zaterdag 25 september was het eindelijk zover. De première van Exploders, de action packed korte speelfilm van Julian de Bock. Julian de Bock (16) uit Nijkerkerveen, die de opleiding audiovisueel specialist volgt aan het ROC Midden Nederland, begon twee jaar geleden met het concept voor het maken van zijn eigen film. Al snel kwam de medewerking van zijn vrienden van Scoutinggroep Explorers, van Scoutinggroep Hiawatha, Hoevelaken. 

Nadat Julian een script had geschreven, hebben ze samen met veel enthousiasme en energie gewerkt aan het bouwen van diverse filmsets, props, kleding en vele uren van opnames om de film tot werkelijkheid kunnen brengen. Al het acteerwerk, camerawerk, stunts, regie en eindmontage zijn door Julian en zijn vrienden zelf uitgevoerd. Het eindresultaat is zaterdagavond voor alle medewerkers, familie en vrienden gepresenteerd op een galapremière in Hoevelaken en is zeer goed ontvangen. De film wordt tevens aangedragen bij Scouting Nederland, die expressie, creativiteit en samenwerken in groepsverband hoog in het vaandel hebben staan.

Het verhaal is gebaseerd op een voormalig leiding van een scoutinggroep die voor een onmogelijke keuze komt te staan en een grote fout moet herstellen. Doormiddel van vastberadenheid, samenwerken en vriendschap weten hij en zijn crew het tot een goed einde te brengen. De film staat bol van actie, avontuur en humor en duurt ruim een half uur. De trailer van Exploders is op YouTube beschikbaar.

advertentie
advertentie