Afbeelding
Pixabay

Verzoek voor zendmachtiging voor Stichting Streekomroep

27 september 2021 om 13:00 Muziek

NIJKERK De Stichting Streekomroep voor de Noord West Veluwe mag de komende vijf jaar uitzenden binnen de gemeente Nijkerk. Dat is althans het verzoek dat door het college van burgemeester en wethouders is ingediend bij het commissariaat voor de media.

Het verzoek is nodig omdat de Stichting Omroep N opgaat in de stichting. Dat betekent dat hun zendmachtiging door het commissariaat wordt ingetrokken. In de nieuwe stichting gaan de lokale omroepen voor Nijkerk en Barneveld op.

Per gemeente mag maar één zendgemachtigde worden aangewezen. Binnen de gemeente Nijkerk is geen verzoek van een ander media-orgaan ontvangen om voor de zendmachtiging in aanmerking te komen. De stichting voldoet ook aan de voorwaarden die zijn verbonden aan de instelling van een programmabepalend orgaan. Deze is representatief voor de belangrijkste in de gemeente voorkomende maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen. De samenstelling is dusdanig dat het orgaan kan worden ingezet als denktank om een zo representatief en gewenst mogelijk programma te produceren voor een breed publiek.

De zendmachtiging is voor een periode van vijf jaar. De gemeente neemt binnenkort een besluit over de subsidie voor de nieuwe stichting. De gemeente ontvangt hiervoor jaarlijks een vergoeding van het Rijk.

Door Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie