Aalt Guliker

NSC in slotfase langs SDC Putten

25 september 2021 om 21:10 Voetbal

NIJKERK Of het verdiend was dat NSC zaterdag won van SDC Putten, is de vraag, maar daar maalde niemand bij NSC om. De 2-1 in de absolute slotfase zorgde voor drie punten en daar ging het om in de derby. SDC Putten droop teleurgesteld af en het zit dit seizoen nog niet echt mee voor ze.

Eigenlijk verdiende de derby tussen NSC en SDC Putten geen winnaar, want beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. Dat het daarmee een boeiend schouwspel was, kan ook niet worden gezegd. Veel onnauwkeurigheden, veel duels en veel balverlies, zorgde voor een rommelige wedstrijd en te weinig hoogtepunten voor beide doelen om het echt leuk te maken.

Het wachten was op een doelpunt om het duel open te breken en die viel een kwartier voor tijd. NSC-doelman Velanas kon het schot van Wilbert Wessels nog net keren, maar in de rebound was SDC-invaller Armando van Breda attent en hij schoot de 0-1 binnen. De voorsprong werd gevierd, maar al enkele minuten later was het weer gelijk. Mauro Peters was het meest attent bij een hoekschop en het evenwicht was weer terug in het duel: 1-1.

Dat leek ook de eindstand te worden, waarmee beide ploegen meer dan genoeg kregen. Yannick Cornelisz bleek echter niet van plan te zijn om punten te verspelen. Waar hij tijdens de wedstrijd nog weinig in het aanvalsspel voor was gekomen, kopte hij in blessuretijd de bal knap achter doelman Joar Terpstra. De 2-1 werd uitbundig gevierd en kwam geen seconde meer in gevaar, omdat het eindsignaal heel snel volgde. Een opsteker voor NSC. Winnen is altijd lekker, zeker in de laatste minuut.