Afbeelding
GinoPress B.V.

Omstanders redden hert uit haven van Nijkerk

31 mei 2018 om 12:13 lokaal

NIJKERK Omstanders hebben donderdagochtend 31 mei een hert gered uit de haven van Nijkerk. Thomas Van de Biezen was een van de omstanders die het hert uit de haven redden. 

,,Ik was mijn hond aan het uitlaten en zag het hert in de haven liggen. Ik had zelf geen telefoon bij me, dus ik vroeg aan een man die in de buurt was, of hij de dierenambulance wilde bellen. Die bleek al onderweg te zijn. Daarom besloot ik om mijn hond thuis te brengen"

Maar het voelde toch niet goed en hij ging toch terug naar de haven. ,,Ik heb een deken van mijn bed getrokken en ben op de fiets gesprongen en terug naar de haven gefietst."

Daar was de dierenambulance al ter plaatse. ,,De mannen van de dierenambulance stonden nog langs de kant en ik ben meteen in het water gesprongen. Een omstander en iemand van de dierenambulance sprongen erachteraan en hielpen me om de deken onder het arme dier te krijgen. Vanwege regels mochten de medewerkers van de dierenambulance niet het water inspringen. Maar toen ik er insprong, moest hij ook achteraan zei de medewerker later.  Ik had het hert ondertussen in mijn armen. Ik kon het dier niet zelf op de kant krijgen, dus ik heb gewacht tot de brandweer er was en die kregen het dier op de kant."

Hoe het beest in het water heeft kunnen belanden, is onduidelijk. ,,De bovenkant van zijn achterpoot zag er niet goed uit , dus ik denk dat het dier is aangereden  en daardoor ergens verderop in het water is beland."

Het dier is overgedragen aan de dierenambulance.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie