Afbeelding
PR

‘BIZ in Hoevelaken heeft goed gewerkt’

21 september 2021 om 16:47 Zakelijk

HOEVELAKEN De bedrijveninvesteringszone in Hoevelaken is als positief ervaren. Daarom wordt voorgesteld de periode te verlengen. Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders steunt dit streven, al is de uiteindelijke beslissing in eerste instantie voorbehouden aan de raad.

Als de raad instemt moet nog een formele draagvlakmeting onder de ondernemers worden genomen. Voorwaarde is dat vijftig procent van de betrokken ondernemers stemt en daarvan minimaal tweederde voor de instelling van de BIZ is. De verlenging geldt dan voor een termijn van vijf jaar en gaat in per 1 januari van komend jaar.

SAMENWERKING De BIZ heeft goed gewerkt, zo vinden de ondernemers die zijn verenigd in Hartje Hoevelaken. Bij een informele draagvlakmeting hebben ze aangegeven positief te staan tegenover een verlenging. Wethouder Mariëlle Broekman steunt de voortzetting van de BIZ: ,,Een bedrijveninvesteringszone is een mooie manier van samenwerking tussen ondernemers. Ze draagt positief bij aan de levendigheid en de aantrekkelijkheid van het centrum van Hoevelaken.”

Het fonds geldt voor alle ondernemers in het centrum. Alle eigenaren en gebruikers van niet-woningen kunnen meedoen en bundelen zo gezamenlijk de krachten voor een verdere realisatie van het ‘Vitaal Centrum Hoevelaken.”

Door Wijnand Kooijmans

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie