Afbeelding
Veensche Boys

Remise tussen Veensche Boys en NEC

18 september 2021 om 20:51 Voetbal

NIJKERKERVEEN In de late namiddag heeft Veensche Boys zaterdag de eerst bekerronde afgesloten met een 3-3 gelijkspel bij NEC in Nijmegen. Tegen de zondag eersteklasser NEC betekent dat een voldoende resultaat om de volgende bekerrode te behalen. Veensche Boys is poulewinnaar met zeven punten uit drie duels en lijkt klaar voor de competitie, welke komende zaterdag start met een thuisduel tegen VRC uit Veenendaal.

NEC had in de eerste duels weinig indruk gemaakt, dus een grote overwinning van het goed gestarte Veensche Boys lag in de verwachting. Dat werd bevestigd in de eerste fase met goed spel van de Veenders. Rody Buitenhuis zorgde al snel voor de 0-1 en Jiri van Kasteel verdubbelde de score. Door een inschattingsfoutje van doelman Jordy Deckers werd het nog 1-2, maar nog voor de rust was het Yannick Bouw die ook zijn doelpunt meepikte: 1-3.

De pauze leek echter een verlammende werking te hebben op de Blauwen, want het niveau in de tweede helft was beduidend minder dan in de eerste helft. Onrustig spel en teveel foutjes zorgden ervoor dat NEC haar kansen rook én greep. De thuisploeg kwam terug tot 3-3. De schade van de tegenvallende tweede helft van Veensche Boys bleef beperkt tot het gelijke spel en de volgende bekerronde kwam ook niet in gevaar. Toch wel een punt van aandacht voordat de competitie komende zaterdag begint.