NSC Nijkerk

NSC verslagen door Flevo Boys

18 september 2021 om 20:17 Voetbal

NIJKERK NSC wilde zaterdag de kater van de nederlaag tegen Swift wegwerken, maar is daar niet in geslaagd. In Emmeloord bleek Flevo Boys aanvankelijk beter en later meer geslepen, zodat de Nijkerker met een 3-0 nederlaag huiswaarts werden gestuurd.

De thuisploeg wilde snel zaken doen en zette NSC vroeg onder druk, zodat de blauwgelen amper in hun spel konden komen. Flevo Boys kreeg wat hele en halve mogelijkheden, mede omdat de Nijkerkse defensie en het middenveld niet super solide speelden. Halverwege de eerste helft leidde zo’n slordigheid van NSC tot de 1-0 van Johan Tiems en dus moest NSC in de achtervolging. Voor de pauze kwam hier niet heel van terecht, maar ook Flevo Boys zorgde niet meer voor veel gevaar.

Dat de 1-0 na rust zou veranderen, werd al snel duidelijk. Steeds meer nam NSC het initiatief en zochten zij de aanval. Overigens zonder hierbij grote kansen te creëren en het bleef oppassen voor de tegenaanval van de thuisploeg. In zo’n aanval combineerde Younes El Ghamarti mooi door de Nijkerkse defensie en zijn stiftje werd een prachtige 2-0. Voor NSC viel er toen weinig eer meer te behalen, maar de ploeg probeerde het wel. Meestal ging het in de eindfase echter net fout, want de aansluitingstreffer kwam er maar niet. Wel werd de nederlaag vastgezet op 3-0. Weer was Ghamartui de aangevere en dit keer was het Yumé Ramos die de eindstand op het scorebord zette.

Volgende week wacht voor NSC de streekderby tegen SDC Putten. Beide ploegen presteren nog tegenvallend in de Hoofdklasse, zodat de spanning extra op dit duel zal staan. Wie klimt er uit de eerste degradatiezorgen?