Schoolhockey was een geslaagd evenement in coronatijd bij MHC Hoevelaken.
Schoolhockey was een geslaagd evenement in coronatijd bij MHC Hoevelaken. Eigen foto

MHC Hoevelaken bleef actief in coronatijd

20 september 2021 om 07:20 Hockey

HOEVELAKEN MHC Hoevelaken heeft de afgelopen periode vooral gekeken wat binnen de coronaregels wél kon. Van schoolhockey tot een interne competitie en van keepersclinics tot een eindfeest met een stormbaan voor de jeugd.

Marco Jansen

MHC Hoevelaken is een middelgrote club met de afgelopen jaren tussen de 350 en 400 leden. ,,We hebben best wat senioren- en veteranenteams en een behoorlijke groep jeugd. Het is een echte familievereniging; een gezelligheidsclub met veel vrijwilligers. Ik ben trots dat we daarmee veel kunnen organiseren’’, vertelt Hein Brans (51), sinds vijf jaar voorzitter van de club die afgelopen jaar 45 jaar bestond. Dat is door de coronaregels niet groots gevierd.

,,Binnen de regels die golden konden kinderen blijven doortrainen en doordat we hier goede trainers bij betrokken, bleven de trainingen ook gevarieerd. We hebben een mooie groep jonge trainers die gelukkig wel trainingen wilden blijven geven als we ons aan de coronarichtlijnen hielden.”

Ook was er bijna iedere zaterdag een interne competitie. ,,Teams onderling, maar ook jongens tegen meisjes en gemixte teams. Met een paar begeleiders erbij en met hulp van onze eigen jeugd konden we veel doen.’’ Ook zijn er professionele clinics voor onder andere keepers gegeven.

LAAGSTE CONTRIBUTIE Brans benadrukt dat MHC Hoevelaken een financieel gezonde vereniging is. ,,Door alle investeringen in LED-verlichting en zonnepanelen kunnen we de vaste lasten drukken. Met alle subsidieregelingen en onze trouwe sponsoren hoefden wij geen contributieverhoging door te voeren. We hanteren al jaren het laagste tarief van alle hockeyclubs in Midden-Nederland. Ook kan de jongste jeugd (5-6 jaar) nog steeds gratis kennismaken met hockey. Omdat hockey een technische sport is, willen we het toegankelijk houden voor de jeugd om het te leren.

SCHOOLHOCKEY ,,Zo hebben we ook dit jaar weer schoolhockey georganiseerd voor ruim 700 kinderen van scholen in Hoevelaken en omgeving. ,,Door professionele clinics van een paar uur te geven kunnen veel kinderen die nog nooit met hockey te maken hebben gehad, de sport leren kennen. Vooral leuk om te doen en we houden er ook nog eens nieuwe leden aan over. De Rabobank sponsort dit graag en het is ook een mooie manier om kinderen aan het sporten te krijgen.”

Brans realiseert zich dat de doelgroep 18+ (senioren) een beetje tussen de wal en het schip viel. ,,Ze hebben toen het mocht wel weer getraind, maar die groep is wel het hardst geraakt. Komend seizoen gaan we voor deze groep zeker wat terugdoen!’’

Meer op: www.mhch.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Stad Nijkerk verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-53488564 of g.otten@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie