Afbeelding
Silvavir/IVN wildcamera

Deelnemers voor wetenschappelijk tuinenproject gezocht

17 september 2021 om 07:09 Natuur en milieu

NIJKERKERVEEN De 20-jarige Veerle Haak uit Nijkerkerveen zit in het derde jaar van haar studie Animal Sciences in Wageningen en zoekt achtertuinen voor een wetenschappelijk project.

,,Voor mijn studie Animal Sciences aan de Universiteit van Wageningen doe ik een onderzoek naar welke (zoog)dieren er voorkomen in achtertuinen in de gemeente Nijkerk. Daarom ben ik op zoek naar mensen met een achtertuin die mij willen helpen bij dit onderzoek.”

Het maakt volgens Haak niet uit hoe de tuin eruit ziet, alle achtertuinen zijn welkom. Door middel van een wildcamera en lokaas zal ze proberen de bezoekers van uw tuin zo goed mogelijk vast te leggen. De wildcamera zal in de maanden september en oktober ongeveer vier weken in de tuin staan (tijdens de plaatsing van de camera zal er rekening gehouden worden met privacy).

De foto’s die gemaakt zijn, worden na afloop met de deelnemers gedeeld. ,,Zo weet u precies welke dieren er in uw tuin voorkomen. Met deze informatie leer ik meer over of en hoe belangrijk achtertuinen zijn voor (zoog)dieren in de gemeente Nijkerk. En u ziet natuurlijk welke dieren uw tuin bezoeken.”

LANDELIJK Het tuinenproject waar ze aan meedoet is landelijk. Er zijn al vijftien gemeenten waar dit gebeurt, waaronder in de gemeente Amersfoort, Barneveld en Nunspeet. ,,Het gaat vaak om vrijwilligers die dit doen, maar ik wilde hier heel graag deel van uitmaken door middel van een onderzoek. Hoe gaaf zou het zijn als we meer te weten komen over welke dieren er in onze achtertuin voorkomen en dus het belang van onze achtertuin voor deze dieren. Door mee te doen zorgen we als gemeente voor meer bewustzijn bij bewoners.”

Inwoners uit de hele gemeente zijn welkom, aanmelden kan via deze link (https://forms.office.com/r/xh3TYRtqCQ).

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie