De gerenoveerde Schimmelpenninck van der Oyeschool in Hoevelaken.
De gerenoveerde Schimmelpenninck van der Oyeschool in Hoevelaken. Aalt Guliker

Ruim vierhonderd bezoekers voor vernieuwd Kindcentrum SvdO in Hoevelaken

13 september 2021 om 16:11 Activiteiten

HOEVELAKEN Het onlangs totaal gerenoveerde en van uitbreidingen voorziene Kindcentrum Schimmelpenninck van der Oye aan de Oosterdorpsstraat in Hoevelaken opende op zaterdag 11 september haar deuren voor geïnteresseerden in het kader van Open Monumentendag 2021. Meer dan 400 mensen, waaronder veel oud-leerlingen, maakten van die gelegenheid gebruik.

Om ‘opstoppingen’ in de school te voorkomen en belangstellenden gelegenheid te bieden een en ander ook goed te zien, werden de bezoekers in kleine groepjes rondgeleid. De rondleidingen werden verzorgd door oud-leerlingen: vertegenwoordigers van Bouwbedrijf Beitler en door bestuursleden van de Stichting Historisch Hoeflake. Het idee om de school open te stellen tijdens Monumentendag 2021, kwam vanuit Bouwbedrijf Beitler, dat de bijna een jaar vergende renovatie en uitvoering uitvoerde. 

Dit initiatief werd meteen ondersteund door de directie van de school en de eveneens benaderde Stichting Historisch Hoeflake. Dit leidde tot een gezamenlijke organisatie en invulling van de open (monumenten-)dag. Daarnaast toonde de Stichting Historisch Hoeflake foto’s uit de lange geschiedenis van de school. Vooral de oude klassenfoto’s trokken veel belangstelling én leverde aanvullende informatie van de kijkers op. Ook de bezoekers van de NH-kerk in Hoevelaken, die zaterdag eveneens te bezichtigen was in het kader van Open Monumentendag, waren zeer geïnteresseerd in de foto’s die de foto-commissie van de Stichting Historisch Hoeflake daar liet zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie