Yannick Cornelisz (15), middenvelder van NSC Nijkerk, schiet de bal in het doel voor de 1-0 in de 38ste minuut van de derde competitiewedstrijd tussen NSC Nijkerk en AVV Swift op sportpark De Burcht in Nijkerk. EJHPhotography.com

NSC Nijkerk ten onder tegen tiental Swift

13 september 2021 om 02:41 Sport Deel je nieuws

Na de 3 punten van vorige week in Amsterdam was NSC Nijkerk ook deze zaterdag gebrand om 3 punten van een Amsterdamse club weg te nemen. De ploeg van trainer John Kamphuis speelde thuis tegen Swift, die dit seizoen nog niet wisten te winnen.

In de eerste helft waren de twee ploegen sterk aan elkaar gewaagd, waarbij de blauwgele uit Nijkerk de beste kansen wisten te creëren. Dit resulteerde in de 39ste minuut in een 1-0 door Yannick Cornelisz die met een prachtig schot de bal in het doel wist te werken. Hierna kreeg NSC nog kansen waarbij o.a. een schitterend afstandsschot van Kevin van Essen, welke met een prachtige zweefduik door de keeper van Swift werd tegengehouden. Na deze kansen leek het er voor Swift heel slecht uit te zien. In de 41ste minuut toonde scheidsrechter Sven Spaan de linksback van Swift, Guido Moelee, zijn tweede gele kaart waarna Swift een halve wedstrijd met 10 man verder moest.

In de tweede helft gaf NSC Nijkerk het initiatief helemaal uit handen. Eerst maakte Timo Schefczyk, in de 50ste minuut, een overtreding binnen de 16 meter waarna Daan Sutorius de gelijkmaker scoorde voor Swift. Hierna leek NSC het helemaal kwijt te zijn, en roken de gasten uit Amsterdam bloed. In de 64ste minuut maakte Fidel Yilmaz zijn tweede van het seizoen voor de Amsterdammers. En daar bleef het niet bij, want 10 minuten voor tijd wist NSC Nijkerk dat zij vandaag geen punten zouden overhouden aan deze wedstrijd toen Swift de 1-3 makkelijk maakte. De verdediging van de Nijkerkers was volledig de weg kwijt toen ook nog in de extra tijd de 1-4 werd gescoord, waarna de scheidsrechter een einde maakte aan de afgang op De Burcht.

Aankomende week wordt het weer een hele klus voor trainer John Kamphuis en zijn staf op het elftal weer op scherp te krijgen voor de volgende wedstrijd. Hierbij kunnen ze hopelijk wel weer gebruik maken van Anass Ghaddari, die tijdens de wedstrijd geblesseerd uitviel.

Swift viert feest na de 1-4 in de 90ste minuut tijdens de derde competitiewedstrijd tussen NSC Nijkerk en AVV Swift op sportpark De Burcht in Nijkerk.
Jelle Spanninga (16), middenvelder van Swift, maakt de 1-4 tijdens de derde competitiewedstrijd tussen NSC Nijkerk en AVV Swift op sportpark De Burcht in Nijkerk.
Timo Schefczyk (14), verdediger van NSC Nijkerk, in gevecht om de bal
Mo Ajiach (16), middenvelder van NSC Nijkerk, probeert nog langs de Swift verdediging te komen in de derde competitiewedstrijd tussen NSC Nijkerk en AVV Swift op sportpark De Burcht in Nijkerk.
Tijdens de eerste helft wisten de Nijkerkers nog een solide muur op te werpen tegen de aanvallen van Swift
Theodoros Velanas (20), keeper van NSC Nijkerk, weet de penalty van Daan Sutorius (8), middenvelder van Swift, niet te keren waardoor Swift 1-1 maakt
Scheidsrechter Sven Spaan toont Guido Moelee (5), verdediger van Swift, de rode kaart na zijn tweede gele kaart in de 41ste minuut
John Kamphuis, hoofdtrainer van NSC Nijkerk, ziet zijn team op achterstand staan tijdens derde competitiewedstrijd tussen NSC Nijkerk en AVV Swift