Afbeelding
Aalt Guliker

Derde padelbaan voor NTC

11 september 2021 om 20:52 Overig

NIJKERK Woensdag 8 september opende de Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging NTC haar derde padelbaan. Deze kon worden aangelegd pal tussen de bestaande twee padelbanen, want daar was bij de aanleg van die eerste twee banen al rekening mee gehouden. De opening werd verricht door sportwethouder Nadya Aboyaakoub Akkouh die een lintje doorknipte, waarna er een demowedstrijd werd gespeeld door vier goede padelspelers.

De groei van het aantal leden, en met name van padellers, was bij NTC dermate groot de afgelopen anderhalf à twee jaar, dat de spelers aan twee banen niet meer genoeg hadden. De NTC is inmiddels gegroeid naar 560 leden. Vijf jaar geleden werden de eerste twee banen opgeleverd en toen was het maar de vraag of het zou aanslaan,’ aldus voorzitter Stef Loos. Ze liepen een groot risico en het was nog weinig ingeburgerd. Inmiddels is de padelsport populairder dan het tennis. ‘Wat dat betreft hebben we een echte pioniersfunctie vervuld, aldus Loos. ‘De padelsport voert nu al de boventoon aan. Iedere avond is een baan gevuld en dat kun je niet van het tennis zeggen.’ Wethouder Nadya Aboyaakoub prees de vereniging voor het lef dat de tennisvereniging heeft getoond. ‘Het is jullie verdienste.’

“Met de komst van de derde baan kunnen de leden van NTC nog meer vrijspelen,” vertelt voorzitter Stef Loos, “maar ook blijft de mogelijkheid bestaan om een padelbaan te huren. Dat gebeurt vaak, omdat mensen het eens willen proberen of bijvoorbeeld als bedrijfsuitje.” “Padel is echt een verslavend spelletje,” vult Evan Kroon aan, bestuurslid en tennisser én padeller. “Het is makkelijk aan te leren, ook als je nog nooit getennist hebt. Het is mooi om te zien dat padel zo’n eigen dynamiek heeft.”

Tekst Kees van den Heuvel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie