Drukte voor het doel van NSC, maar doelman Velanas heerst
Drukte voor het doel van NSC, maar doelman Velanas heerst Aalt Guliker

NSC verslikt zich in tien Amsterdammers

11 september 2021 om 20:28 Voetbal

NIJKERK Voor de tweede keer deze competitie speelde NSC op de eigen Burcht, maar weer lukte het de Nijkerkers niet om de punten thuis te houden. Bij rust was er nog een 1-0 voorsprong én was avv Swift gereduceerd tot tien man. De gasten grepen in de tweede helft echter de macht en lieten NSC geen moment meer in de wedstrijd komen en vertrokken met een 1-4 winst huiswaarts.

Een grote domper, dat was het zaterdag voor NSC, terwijl de voortekenen nog zo goed waren. Tegen avv Swift speelde NSC in het verleden echter vaak goede wedstrijden. De Amsterdammers zetten NSC vroeg onder druk en daar hadden de Nijkerkers aanvankelijk moeite mee. Voor de toeschouwers werd het door de aanvallende intenties van beide ploegen wel een aardig schouwspel. Het duel was goed in evenwicht, maar de betere mogelijkheden waren voor NSC. De 1-0 viel toch vrij onverwacht een kwartier voor de pauze. Yannick Cornelisz volleerde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied uitstekend in het doel.

NSC wilde doordrukken en met name Kevin van Essen liet zich tweemaal zien met goede schoten van afstand. Het leidde echter niet tot een doelpunt en dus werd de rust gehaald met een 1-0 tusenstand. avv Swift was toen echter al wel Guido Mulee kwijt, die tweemaal een gele kaart kreeg. Een voorsprong en spelen tegen een man minder, dat leek een goede middag te worden voor NSC.

De realiteit was echter helemaal anders. De gasten gingen ondanks het ondertal geestdriftig op zoek naar doelpunten en kregen al snel een strafschop, die door Daan Sutorius onberispelijk werd ingeschoten. Na een uur werd het nog erger voor NSC toen een slimme pass over de linkerkant prima werd binnengetikt door Fidel Yilmaz. De Nijkerkers waren het helemaal kwijt. De schade werd nog groter toen een geplaatst afstandsschot op de paal belandde en vervolgens werd binnengelopen door Jelle Spanninga: 1-3.

Met aanvallende wissels probeerde trainer John Kamphuis het tij nog te keren, maar NSC kreeg het spel niet meer op zijn hand. In de blessuretijd strooide Daan Driever nog wat extra zout in de Nijkerkse wond met de 1-4. Een terechte nederlaag voor de geelblauwen, waar (vrijwel) niemand rekening mee had gehouden halverwege.