Ontlading bij de Spartanen na de 3-2 in blessuretijd van Jesse van Nieuwkerk
Ontlading bij de Spartanen na de 3-2 in blessuretijd van Jesse van Nieuwkerk ARJEN GERRITSMA

Sparta Nijkerk op valreep langs Barendrecht

4 september 2021 om 21:09 Voetbal

NIJKERK Groot was de ontlading zaterdag op De Ebbenhorst toen Jesse van Nieuwkerk in blessuretijd de 3-2 aantekende voor Sparta Nijkerk. Waar Barendrecht met een 0-2 tussenstand op rozen leek te zitten, waren het de Nijkerkers die de volle buit in eigen huis hielden.

Sparta Nijkerk had het lastig tegen Barendrecht al kwam het duel pas na een kwartier echt op gang. Beide ploegen lieten toen aanvallend wat zien en even later zorgde Niels Vorthoren  zelfs voor de 0-1. Het werd het begin van een enerverend duel, waarbij beide ploegen volop de strijd aangingen. Ondanks kansen voor beide doelen, bleef het tot de pauze ongewijzigd 0-1.

De thee was amper ingedaald of het werd stil op De Ebbenhorst. Weer was het Vorthoren die het net wist te vinden en de 0-2 leek een vervelende middag te worden voor de Spartanen. Aanvallende wissels moesten het tij doen keren en de treffer van Roy Bakkenes (1-2) na een uur was zeer welkom. Sparta Nijkerk nam het heft in handen en Barendrecht kwam amper meer uit de verdedigende stellingen. Het strijden werd beloond voor de Spartanen met de 2-2 van de ingevallen Ricardo Fransberg vijf minuten voor tijd.

Sparta Nijkerk wilde echter meer en bleef het proberen, al stond de verdediging van Barendrecht goed georganiseerd. In de zesde minuut van de blessuretijd werd het toch nog feest in Nijkerk. Een vrije trap vanaf de middenlijn werd het strafschopgebied ingepompt en ineens was daar Jesse van Nieuwkerk die zijn voet tegen de bal kreeg. Met de 2-3 werd ook deze ingevallen aanvaller de matchwinner en de ontlading was groot, zowel binnen als buiten de lijnen. Barendrecht was dichtbij, had bijgedragen aan een enerverend en spannend duel, maar vertrok zonder punten naar huis.

Ricardo Fransberg zorgde vlak voor tijd voor de gelijkmakende 2-2