Veensche Boys, hier in de persoon van Nico van den Brom, was niet af te stoppen door Lunteren Kees van den Heuvel

Veensche Boys veegt Lunteren van de mat

4 september 2021 om 20:58 Voetbal

NIJKERKERVEEN De eerste klap is een daalder waard, moet Veensche Boys hebben gedacht. Goed starten in de beker én meteen een tegenstander in de competitie laten zien dat er rekening moet worden gehouden met Veensche Boys dit seizoen. Lunteren kreeg geen moment het idee dat er wat te houden viel en verliet het veld met een 0-5 nederlaag.

Veensche Boys was duidelijk beter voorbereid op de eerste bekerwedstrijd dan thuisploeg Lunteren. Met fris voetbal legden de Veenders Lunteren hun wil op en halverwege de eerste helft tikte Rody Buitenhuis de 0-1 binnen. Toen Julian Buitenhuis even later met een droge knal de 0-2 scoorde, was de voortijdige beslissing reeds gevallen. Lunteren kon er vrijwel niets tegenover stellen en was wellicht zelfs blij dat het bij rust slechts 0-2 was.

Ook na rust bleef Veensche Boys de betere ploeg en scoorde er lustig op los. Rody Buitenhuis scoorde zijn tweede, waarna ex-Lunteren speler Tom Cozijnsen de 0-4 aantekende. Tom van Donselaar maakte het vijftal compleet en met de 0-5 gaf Veensche Boys een duidelijk visitekaartje af. Een prima wedstrijd met een dito resultaat is een uitstekende start van de bekercompetitie, waar komende week het duel in Nijkerkerveen tegen RKHVV (Huissen) al beslissend is voor het vervolg in de beker.