De afscheid nemende Rinke Rozema wordt getroost door Dani Rivas en assistent trainer Theo Vedder na de degradatie van NSC.
De afscheid nemende Rinke Rozema wordt getroost door Dani Rivas en assistent trainer Theo Vedder na de degradatie van NSC. Aalt Guliker

Afscheid van NSC met tranen voor Rinke Rozema

30 mei 2018 om 12:07 Sport/sport

NIJKERK De kansen waren er op handhaving voor NSC, maar het lukte zaterdag niet om in de hoofdklasse te blijven. Tegen HZVV werd met 1-3 verloren en daardoor daalt NSC af naar de eerste klasse. Aanvoerder Rinke Rozema had zich een mooier afscheid voorgesteld.

Rob Schoon

,,Dit is heel hard aangekomen", kijkt Rozema terug op zaterdag. ,,We vochten voor onze laatste kans en als het dan niet lukt, baal je enorm. Ik had graag afscheid willen nemen met behoud van de hoofdklasse, maar helaas is dat dus niet gelukt."

ILLUSTRATIEF Het duel tegen HZVV was volgens Rozema eigenlijk illustratief voor het hele NSC-seizoen. ,,De eerste helft waren zij beter na een goed begin van ons. Ze kwamen op 0-1 uit een strafschop (Erwin Breukelman), maar tot de rust hielden we het verder in stand."

Na de pauze kwam NSC beter in het spel en scoorde Rinke Rozema de 1-1. ,,Toen zag ik dat de hoop en het vertrouwen terugkwamen. Maar enkele minuten later was alles weer weg. Een snelle vrije trap van HZVV en onoplettendheid bij ons resulteerde in de 1-2 (Lorenzo Valente). Toen zag je de kopjes gaan hangen." Hoewel Rozema zijn ploeg nog probeerde op te peppen, was het geloof weg en Jan Hup zorgde voor de 1-3 eindstand.

KWALITEIT Wat Rozema betreft was de 1-2 het breekpunt. ,,En eigenlijk ook illustratief voor ons seizoen. Op beslissende momenten gaven we onnodig doelpunten weg en dan is handhaving moeilijk, uiteindelijk dus zelfs niet haalbaar. Als het zo vaak gebeurt in een seizoen is het toch een gebrek aan kwaliteit, moet je constateren."

Het werd zo een vervelende middag op de NSC-Burcht, waar een gelijkspel in ieder geval nog hoop had gegeven op de nacompetitie. ,,De uitslagen van Zuidvogels en Huizen waren inderdaad niet ongunstig, maar we hebben het zelf niet waar kunnen maken. Zo'n middag is eigenlijk elk woord te veel, dus nu eerst deze tegenslag verwerken."

VEEL WAARDERING Volgend seizoen speelt Rinke Rozema voor Scherpenzeel na negen seizoenen NSC. ,,Een fantastische tijd met een waardeloos slot. De waardering die ik echter heb gekregen, zowel rechtstreeks als via social media, doen me toch goed. Ik heb me altijd volledig ingezet voor deze mooie vereniging en heb hier goede vriendschappen opgebouwd."

TOEKOMST De toekomst ziet Rozema persoonlijk optimistisch tegemoet, maar voor NSC ziet hij een zware opgave. ,,Het is te hopen dat ze snel terug kunnen keren in de hoofdklasse, maar dat zal een lastige opgave worden. Als kleine club is het moeilijk, zelfs grote clubs als bijvoorbeeld Bennekom hebben het lastig in de eerste klasse."

Rozema gunt NSC het allerbeste. ,,Ik heb hier negen mooie seizoenen gespeeld, een super gezellige, hechte club. Ik gun ze alle goeds in de toekomst en blijf ze zeker volgen."

advertentie
advertentie