De wissel van zwemmen naar fietsen
De wissel van zwemmen naar fietsen Dick van Breda

Scholieren zwoegen bij eerste Scholierentriatlon

27 mei 2018 om 22:22 Sport/sport Deel je nieuws

Vrijdagmiddag 25 mei vond de eerste Scholierentriatlon plaats voor leerlingen van de onderbouw van het Corlaer College. Zo'n 75 enthousiaste deelnemers zwommen 200 meter in Bad Bloemendal (nog net voor de definitieve sluiting), daarna volgde een fietsparcours van 10 km en aansluitend werd er nog eens zo'n 2,5 kilometer hardgelopen. Er werd met veel enthousiasme en inzet gestreden om de hoogste eer, aangemoedigd door ouders en docenten.

Ofschoon alle leerlingen afkomstig waren uit de sportklassen, vonden de meesten het toch een pittige en zware opgave om alle drie de sportonderdelen meteen na elkaar af te werken.

Snelste jongens waren (1) Daan Kleinveld, (2) Jord de Groot en (3) Lars Doornbos.

Bij de meisjes stonden op het podium (1) Bowien Vonk, (2) Lieke van Essen en (3) Nina Veenstra.

Atletiek Vereniging Nijkerk (AVN) is van plan de Scholierentriatlon voortaan jaarlijks te organiseren voor het voortgezet onderwijs. Dit jaar is gestart met de leerlingen van het Corlaer College. De komende jaren wil de atletiekvereniging ook meerdere scholen uit de regio hierbij betrekken.

Met deze scholierentriatlon ervaren jonge mensen welke sportieve uitdagingen deze duursport brengt. Bij de triatlonafdeling van AVN kan ook de jeugd onder professionele begeleiding deze sport beoefenen, om uiteindelijk mee te doen aan echte triatlonwedstrijden.

Geïnteresseerden -jong en oud- kunnen gratis 3 keer meetrainen met de club. Elke zaterdagmorgen om 9.30 uur wordt er gezwommen in het nieuwe Jaap van der Krol-bad, met aansluitend loop- en/of fietstraining. Kijk voor meer informatie op de site avnijkerk.nl of neem contact op via triatlon@avnijkerk.nl. Sfeerproeven kan ook bij de Flitstriatlon op woensdagavond 13 juni bij de Arkersluis, in de Arkemheense polder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie