Hachelijk moment voor het doel van Wouter Beukers, maar gescoord werd er niet zaterdag @tedxmedia

Sparta Nijkerk en DOVO komen niet tot scoren

28 augustus 2021 om 22:06 Voetbal

NIJKERK Na de prima wedstrijd van Sparta Nijkerk tegen ODIN’58 was het gevoel goed bij de Nijkerkers. In Veenendaal bleek DOVO echter van een wat sterker kaliber. Na een sterk begin van de Spartanen werd het duel steeds spannender, echter zonder echt hoogstaand te worden. De puntendeling eindstand was daarmee verdiend, al had het publiek meer verdiend.

Het eerste kwart van het duel in Veenendaal speelde Sparta Nijkerk uitstekend spel met variatie, combinatie en snelheid. De controle was compleet aanwezig en dus ginen de Nijkerkse supporters er goed voor zitten. Doelpunten bleven echter uit, ondanks mogelijkheden voor Jesse Buitenhuis, Roy Bakkenes en Donny van der Wal. In het slot van de eerste helft zette DOVO ineens het duel naar zijn hand en dat leidde weer tot enkele hachelijke momenten voor het doel van doelman Wouter Beukers. De rust werd bereikt zonder doelpunten, maar er werd een enerverende tweede helft verwacht.

Dat viel echter tegen. Beide ploegen wilden graag aanvallen, maar het overschot aan fouten zorgde voor een rommelig spelbeeld. De thuisploeg DOVO zorgde in eerste instantie voor het meeste dreiging, waarop Gilbrano Plet en Maurice de Ruiter het Nijkerkse aanvalsspel van impulsen kwamen voorzien. Zij stonden dan ook aan de basis van de grootste mogelijkheid voor Sparta Nijkerk. De voorzet van Plet kon echter door De Ruiter niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Het gelijke spel met de 0-0 was eigenlijk een goede afspiegeling van de wedstrijd, al zullen beide ploegen vinden dat zij wellicht meer hadden verdiend.

Zaterdag krijgt Sparta Nijkerk Barendrecht op bezoek. De gerenommeerde ploeg uit de regio Rotterdam kent een nog moeizame seizoenstart met slecht één punt uit twee duels. Sparta Nijkerk zal trachten dit aantal niet te vermeerderen en de punten in Nijkerk te houden om in de top van de derde divisie te blijven. Aanvangstijd van het duel tussen Sparta Nijkerk en Barendrecht is 15:00 uur.