Afbeelding
Aalt Guliker

Willem en Johan fietsen voor Duchenne

24 augustus 2021 om 11:17 Mensen

NIJKERKERVEEN Willem Worst uit Nijkerk en Johan Doornekamp uit Nijkerkerveen gaan volgende maand fietsen voor de Duchenne Heroes. Van 12 september tot 18 september stappen ze op de fiets voor dit goede doel. Dat betekent circa 70 tot 100 kilometer per dag fietsen vanaf de Franse Vogezen, via Duitsland, België om te eindigen op het drielandenpunt van Vaals.

Willem Worst: ,,De route is wel iets verlegd vanwege overstromingen. We kennen de route niet precies. In principe fietsen we met zijn tweeën, maar er fietsen honderden mensen. Dus je komt altijd wel iemand tegen.” Het overnachten gebeurt in een camper, die is gesponsord door de Barneveldse Campercentrale. Gerda, de vrouw van Johan, rijdt de bus en zorgt voor de inwendige mens en Angela, de dochter van Johan, gaat mee als masseur voor alle renners. Iedere dag worden ze onthaald door gehandicapten.

Het doel is om geld op te halen voor bestrijding van de spierziekte Duchenne. Er is inmiddels 1,1 miljoen euro binnen, waaraan Johan en Willem circa 6.000 euro aan sponsorgeld hebben bijgedragen. Voor de 40-jarige Willem Worst is het de tweede keer dat hij deze tocht rijdt en hij benaderde de 70-jarige Johan Doornekamp. ,,Dit is iets dat je nooit van je leven meer vergeet”, verklaart Johan zijn deelname.

Door Kees van den Heuvel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie