Afbeelding
WSN

Nieuwe overeenkomst met het waarborgfonds sociale woningbouw

18 augustus 2021 om 11:15 Politiek

NIJKERK De gemeente Nijkerk sluit een nieuwe overeenkomst met het waarborgfonds sociale woningbouw. Het lijkt vooral een administratieve aangelegenheid, maar het is van belang voor de voortgang van de woningbouw.

In de nieuwe verordening wordt vastgelegd dat de Woningstichting Nijkerk (WSN) van de regeling gebruik kan blijven maken. Nieuw is dat de Alliantie gebruik kan gaan maken van de regeling. De oorsprong hiervan ligt in het feit dat de Alliantie geen ontheffing heeft van het Rijk om in nieuwe woningbouwprojecten te investeren. Onderhoud kan door deze woningstichting waarschijnlijk met leningen van derden worden gefinancierd.

Het aantal woningen dat de Alliantie heeft, en dan voornamelijk in Hoevelaken, is beperkt. Dat maakt dat de financiële consequenties voor de gemeente gering zijn. Het totaal waarvoor de gemeente Nijkerk garant staat komt met de wijziging op 25 miljoen euro. Het risico dat de gemeente renteloze leningen moet verstrekken wordt echter zeer klein geacht. Maar zelfs in dat geval zijn de kosten voor de gemeente gering. Hierbij wordt uitgegaan van een rentepercentage van vijf procent.

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie