Afbeelding
Amaris

Militairen helpen ouderen een handje bij digitale zorg

11 augustus 2021 om 10:00 Zorg

NIJKERK Speciaal bezoek voor thuiszorgcliënten van Amaris. Op 9 en 10 augustus kwamen militairen van het 2e peloton van de Bravo Compagnie bij hen langs om samen aan de slag te gaan met digitale zorg. 

Het bezoek leverde voordelen op voor beide partijen: medewerkers van het Peloton trainen op deze manier het klantgericht werken, terwijl cliënten van Amaris ondersteuning krijgen bij de inzet van digitale middelen zoals tablets.

De militairen hielpen de thuiszorgcliënten in Nijkerk, Amersfoort, Blaricum en Huizen bij het gebruik van de senioren-tablets. Cliënten ontvangen bij Amaris zorg op maat, met een combinatie van fysieke en digitale zorg. Voor het aanbieden van digitale zorg in de vorm van beeldzorg maakt Amaris gebruik van senioren-tablets. Deze tablets zijn ook goed te gebruiken voor bijvoorbeeld contact met familie, het spelen van spelletjes en het beluisteren van kerkdiensten. Dit tot grote tevredenheid van zowel cliënten als medewerkers.

HULP Hoewel veel ouderen steeds handiger zijn op digitaal gebied, is hulp bij het toepassen van dit stukje digitale zorg toch welkom. Niet elke oudere kan goed overweg met een tablet. Het Peloton bood daarom uitkomst. Waar het Peloton normaal gesproken als taak heeft ervoor te zorgen dat andere militaire eenheden hun berichten kunnen versturen en ontvangen, doken zij deze dagen in de belevingswereld van senioren.

DUO-FIETS Naast de hulp met de tablet was er ook ruimte voor gezelligheid: een kopje koffie, verhalen over vroeger en nu en een wandeling of rondje op de duo-fiets. ,,Wat een prachtige dag was dit. We hebben genoten. Eerlijk waar”, aldus een van de cliënten.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie