Afbeelding
Hans Krudde

Maaldag met een extra stoomtintje in het stoomgemaal

8 augustus 2021 om 10:00 Activiteiten

NIJKERK Meestal is het de tweede zaterdag van de maand druk bij het stoomgemaal. Maar vanwege corona wordt het deze keer wat rustiger aangepakt met een mini-mini-ministoomdag. Zaterdag 14 augustus is het stoomgemaal (1882) in volle glorie onder stoom. Om 11.00 uur wordt het rad in beweging gezet, maar vanaf 10.00 uur zijn bezoekers welkom. 

De machinist en de stokers geven graag een demonstratie. Verder is er een stoomtractor, de stoomsleepboot ‘Johannes’ (1908), ligt aangemeerd aan de steiger bij het stoomgemaal, een mini-stoomtrein die op een enkelspoor heen en weer gaat met of zonder passagier, de Orion, een stoombootje waarmee je mee de Wiel op en neer kunt varen, ministoommachientjes waarmee je onder begeleiding zelf kan ontdekken hoe het werkt en er is een stoomspeurtocht door het stoomgemaal en bezoekerscentrum. 

Het stoomgemaal in polder Arkemheen is zaterdag 14 augustus open van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Zeedijk 6 in Nijkerk. De toegang is 4,00 euro voor volwassenen en 2,00 euro voor kinderen. Meer informatie is te vinden op www.stoomgemaal-arkemheen.nl.

advertentie
advertentie