Voorgaande edities fietsten honderden mensen mee.
Voorgaande edities fietsten honderden mensen mee. Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Nijkerkse Fiets4daagse krijgt groen licht; maximaal 500 deelnemers

5 augustus 2021 om 09:12 Activiteiten

NIJKERK De derde editie van de Nijkerkse Fiets4daagse komt eraan. Van maandag 13 tot en met donderdag 16 september kan er weer gefietst worden door Nijkerk en omgeving. Vorig jaar kon het fietsevenement vanwege corona niet doorgaan, maar dit jaar heeft de organisatie groen licht gekregen. 

De Nijkerkse Fiets4daagse is een gezamenlijk initiatief van de in Nijkerk gevestigde organisaties UVV, IVN en VOEK en ook dit jaar zijn er mooie nieuwe routes uitgestippeld die deelnemers langs interessante plekken in de omgeving van Nijkerk voeren. Deelnemers kunnen elke dag kiezen uit drie afstanden: de korte route van 25 tot 30 kilometer, de middelroute rond 45 kilometer en de lange route van 60 tot 65 kilometer. Een verschil is dat er dit jaar vanwege corona geen belevenissen langs de route georganiseerd worden. ,,Dat vinden we wel jammer”, geeft Arjan van Slooten toe. ,,Het gaat natuurlijk om het fietsen en we zijn blij dat het weer mag, maar extra activiteiten zoals een expositie of een natuurgids die iets over de omgeving vertelt, dat missen we dit jaar helaas. Je komt alsnog langs hele leuke en mooie plekken, maar zonder activiteiten.” 

Je komt alsnog langs mooie plekken, maar zonder activiteiten

Ook het stempelen verloopt dit jaar anders om veiligheidsredenen, deelnemers kunnen elke dag zelf de route stempelen bij de start en finish. ,,Bent u op de dag dat u fietst niet lekker, laat u dan testen en blijf thuis en houdt altijd 1,5 meter afstand op plekken waar u andere fietsers tegenkomt”, is het dringende advies van de organisatie. 

500 DEELNEMERS Onderweg kunnen deelnemers bij diverse restaurants langs de route terecht voor koffie, thee of iets te eten, deze punten worden vermeld op de dagelijkse routebeschrijving. De eerste editie was goed voor zo’n 600 deelnemers en de tweede keer hadden maar liefst 800 mensen zich aangemeld. ,,Het is mooi om te zien dat er zoveel animo is, maar voor ons is het tegelijkertijd een uitdaging. De routes hebben maar een bepaalde capaciteit.” Daarom kunnen deze editie maximaal 500 deelnemers meefietsen. 

ROUTES Maandag 13 september gaat de route door het Gooi en Eemland; langs de Eem en door de polder, Baarn (middel), de bossen van het Gooi (lange) met bijvoorbeeld Lage Vuursche, de kuil van Drakensteyn, kasteel Groeneveld en op de terugweg Spakenburg. Dinsdag 14 september door verrassend Flevoland en via Harderwijk terug over de mooie Noordwest-Veluwe. De korte en middel route gaan met de pont terug langs kasteel De Vaneburg. 

Woensdag 15 september is de Gelderse Vallei aan de beurt, richting Achterveld, Kallenbroek (kort), de Glind (middel) en Scherpenzeel, de forten aan de Buurtsteeg en Daatselaar, Kasteel Renswoude (lang) en samen met middel terug via De Briellaerd. Donderdag 16 september is de afsluiting en kunnen deelnemers de Veluwe verkennen. De korte route gaat door Voorthuizen, Huinen en Krachtighuizen, de middelroute verder door Garderen en de lange route gaat over de heide en door de bossen tussen Stroe en Kootwijk, met de uitkijktoren over het Kootwijkerzand.

Aanmelden kan via www.nijkerksefiets4daagse.nl (button op website UVV) of - als u zich niet via internet kunt aanmelden - kunt u zich inschrijven in de ochtenden van maandag tot en met vrijdag bij het kantoor van het UVV in Nijkerk.

advertentie
advertentie