Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Wethouder Broekman bezoekt sociale organisaties

30 juli 2021 om 16:00 Politiek

NIJKERK De coronamaatregelen hebben organisaties geraakt en vragen de nodige flexibiliteit van de medewerkers. Daarom heeft wethouder Mariëlle Broekman de afgelopen weken een aantal werkbezoeken gebracht, waar ze onder de indruk was van de kracht en inzet van de medewerkers. Dat meldt gemeente Nijkerk in een persbericht. 

Zo bracht de wethouder onder andere een digitaal werkbezoek aan Vluchtelingenwerk. Daar vertelden vertelden vrijwilligers hoe zij op een creatieve manier invulling hebben gegeven aan de situatie, door met nieuwkomers op de stoep in de buitenlucht af te spreken of een wandeling maken. Ook hebben de medewerkers signalen met de wethouder gedeeld. Zo benadrukte men hoe belangrijk het is dat voorzieningen van jongeren niet de hele zomerdicht zijn. Het is voor jongeren belangrijk om een plek te hebben voor ontmoeting en ontspanning.

MAATJE Een ander digitaal werkbezoek was bij het Nijkerks Diaconaal Beraad. ,,De ervaring is dat er de afgelopen periode voldoende hulpbieders waren. Het NDB wil graag haar steentje bijdragen aan de inburgering van nieuwe Nijkerkers,’’ meldt de gemeente. Gedacht wordt aan het maatje zijn op basis van een gemeenschappelijke interesse of gezinsmaatje waarbij bijvoorbeeld twee keer wekelijks met elkaar wordt gegeten. 

HULPVRAGEN Op het gemeentehuis ontving wethouder Broekman Humanitas en Schuldhulpmaatje. ,,Wat beide organisaties is opgevallen is dat het aantal nieuwe hulpvragen achterblijft. Vrijwilligers zijn loyaal waardoor er weinig uitval is geweest. De gesprekken tussen vrijwilligers en cliënten waren vooral digitaal. Ook is er gesproken over de samenwerking tussen de lokale vrijwilligersorganisaties onderling en met de gemeente. Die verloopt goed. Er is afgesproken om bij het komende Beleids- en uitvoeringsplan schuldhulpverlening nauw met elkaar op te trekken. Deze wordt naar verwachting in oktober in de gemeenteraad besproken. Belangrijk daarbij heldere gezamenlijke doelen en subsidieafspraken, communicatie, goede doorverwijzing tussen organisaties en preventie. Ook moet het voor mensen makkelijk zijn om hulp bij schulden te krijgen.’’

LEERGELD Tot slot de wethouder Stichting Leergeld ontvangen op het gemeentehuis. ,,De terugblik op corona wijst uit dat er veel digitale producten (met name laptops) zijn afgenomen. Het aantal bijdragen aan schoolreisjes is sterk afgenomen. Het aantal verstrekte fietsen had een dipje maar neemt nu weer toe. In totaal zijn er in 2020 185 kinderen geholpen.  De samenwerking tussen Leergeld en het Jeugdfonds Sport en Cultuur verloopt goed, ook met de scholen is er goed contact. Stichting Leergeld verwijst ook gezinnen, waar ze financiële of andere problemen signaleren richting gebiedsteams/Humanitas/Schuldhulpmaatje/Plan groep.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie