Veensche Boys verslaat Blauw Geel'55

19 mei 2018 om 20:40 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Eenvoudig ging het niet voor Veensche Boys, maar er werd zaterdag wel gewonnen van Blauw Geel'55. De 1-2 overwinning betekent dat Veensche Boys sowieso eindigt op de tweede plaats, wat een voordeel is voor de nacompetitie.

De gastheren uit Ede maakten er een lastige middag van voor Veensche Boys, want het grootste deel van het duel zetten zij de Veenders goed vast. De Boys waren vooral via tegenaanvallen gevaarlijk en één ervan werd doeltreffend afgemaakt door wie anders dan Yannick Bouw.

Na de rust ging Blauw Geel'55 nog nadrukkelijker op zoek naar minimaal de gelijkmaker, maar opnieuw was het Veensche Boys dat scoorde. Verdediger Edwin van der Molen kopte de bal strak tegen de touwen voor de toch wel wat onterechte 0-2. Toen Blauw Geel'55 terug  kwam tot 1-2 werd het een alles-of-niets duel voor de Edenaren. Doelman Wessel Kroon en zijn defensie bleven echter overeind, zodat Veensche Boys weer eens won.

Een mooie opsteker voor de nacompetitie deze overwinning. Het geeft toch weer wat vertrouwen en de tweede plaats betekend dat Veensche Boys in de eerste ronde van de promotiestrijd een thuiswedstrijd gaat spelen.

advertentie
advertentie